OSTOKSET

matkamuistot-kreikkaKorfulla parhaat ostospaikat löytyvät Kerkiran vanhankaupungin sokkeloisilta kujilta, joissa on pikkuputiikkeja vieri vieressä. Niistä löydät perinteisiä korfulaisia tuotteita edullisemmin kuin muualta kaupungissa, ja niiden valikoimat ovat myös laajemmat. Luonnollisesti myös muista kaupungeista ja lomakohteista tulet löytämään paljon putiikkeja, joista voit tehdä matkamuisto- ja tuliaisostoksesi.

Korut – Korfulla valmistetaan edelleen käsityönä koruja vanhojen erikoisten bysanttilaisten ja kreikkalaisten mallien ja symbolien mukaan, mutta myös modernimpia malleja on saatavilla. Suurin osa koruista valmistetaan vähintään 14 karaatin kullasta mutta valittavanasi on myös hopeaa ja jalokivien loistetta.

Kumkvatti – tarkoittaa kiinaksi kultaista appelsiinia, ja kasvaa laajalti Korfun pohjoisosissa. Sen toivat saarelle brittiläiset 1860-luvulla. Hedelmästä valmistetaan kuuluisaa likööriä, joka on maultaan aromaattinen ja makeanhapan. Samasta hedelmästä valmistetaan myös muita makeita säilykkeitä, kuten hilloa ja sokeriliemeen säilöttyjä kumkvatteja.

Tsitsibira eli inkivääriolut – englantilaiset toivat tämän erikoisen oluen mukanaan 1900-luvulla, jonka jälkeen siitä on tullut eräs saaren tavaramerkeistä. Kuten nimi kertoo, oluen maku on inkiväärisen raikas mutta valmistuksessa käytetään lisäksi sitruunaa. Tsitsibira myös tuoksuu lumoavalle, ja sillä on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia; se auttaa vatsakipuihin ja -vaivoihin sekä huimaukseen, vähentää reumakipuja ja alentaa veren kolesteroliarvoa.

Oliivituotteet – oliivista saa paljon muutakin kuin terveellisyydestään ylistettyä öljyä ja säilöttyjä oliiveja. Oliivisaippua on tehokas luonnontuote, jota Välimeren maissa on käytetty niin vaatteiden pesuun kuin henkilökohtaiseen hygieniaan jo vuosisatoja. Se on lisäksi 100 % luonnontuote. Oliivipuusta ja -juurista veistetyt koriste- ja käyttöesineet ovat erittäin kestäviä, sillä oliivipuu on kovaa. Pienistä putiikeista voit ostaa kotiisi tai lahjaksi niin koristeita kuin leluja ja salaattikulhojakin. Suuren valikoiman oliivituotteita voit löytää Kerkiran kaupungissa sijaitsevasta D’Olivasta (St. Spyridon-katu 26), joka on pyörinyt perheyrityksenä ja valmistajana jo puoli vuosisataa.

Keramiikka – muiden Kreikan alueiden tavoin, Korfulla on jo vuosisatoja valmistettu keramiikkaesineitä. Vielä tänäänkin saarelta löytyy lukuisia pieniä keramiikkapajoja – etenkin Kerkirasta, Miliasta, Korakianasta ja Sgombousta –  joista voit ostaa ihastuttavia ja uniikkeja tuotteita. Valitse muistoksi värikäs hedelmäkulho, Odysseuksen seikkailuja kuvaava lautanen tai Afroditen patsas.

Pitsityöt – Korfun saari tunnetaan Kreikassa ihastuttavista pitseistään, joissa näkyvät niin venetsialaiset, bysanttilaiset kuin paikallisetkin vaikutteet. Voit kaunistaa kotiasi tai antaa arvostetuksi lahjaksi pöytäliinoja, tyynynpäällisiä tai jopa sängyn päiväpeittoja. Vieraile esimerkiksi Alekan puodissa, Kassiopissa.