KORFU – Kreikan pohjoisin ja eurooppalaisin saari

Makris (Pitkä), Drepani (Viikate), Scheria, Kerkira – Korfullakin on pitkän historiansa aikana ollut useita nimiä, joista jokainen kuvasi saarta tai sen mytologiaa.

Ihastuttavan värikäs Korfu on miellyttävä sekoitus uutta ja vanhaa, jossa peruskreikkalaiset elementit elävät sulassa sovussa eurooppalaisten vaikutteiden kanssa. Saari sopii koko perheen matkakohteeksi; onhan sitä siunattu pitkällä, upealla rantaviivalla, vuoristojen jylhyydellä ja tasankojen oliivi- ja hedelmätarhoilla. Vaikka Korfu on Kreikan suosituimpia matkakohteita, ovat pienet kylät osanneet säilyttää omat perinteensä.

Korfu sijaitsee Länsi-Kreikassa, ja on merenneito Ionen mukaan nimetyn Joonian saariryhmän suurin saari. Sen Kerkira-nimen takaa löytyy myös merenjumalan Poseidonin vaikuttava rakkaustarina, josta voit lukea historia-sivulta. Kreikan pohjoisimman saaren pinta-ala on 613 neliökilometriä ja asukaita siellä on yli 102 000, joista kolmasosa asuu pääkaupungissa Korfussa, jota me selvyyden vuoksi kutsumme sivustollamme sen kreikkalaisella nimellä Kerkira.

Yleisnäkymältään Korfun pohjoisosa on vuoriston hallitsemaa, keskiosa tummanvihreiden sypressien peittämää ja etelässä maiseman valloittavat tuoksuvat hedelmätarhat ja lukemattomat oliivipuut.

Koska Korfu on vuosisatojen saatossa ollut useankin eurooppalaisen maan vallan alla, ovat ne jättäneet saarelle omat muistonsa. Siinä missä muualla Kreikan saaristossa tapaat lähinnä vain valkoisiksi kalkittuja taloja, tulee Korfun rakennusten värikimara yllättämään sinut miellyttävästi. Kaikki hempeät pastellisävyt ovat edustettuina. Kerkiran kaupungissa sijaitsee myös venetsialaisia palatseja. Ja etenkin venetsialaisten ja brittien vaikutus näkyy jopa ravintoloiden menulla ja saaren viljelmillä. Siinä missä antiikin aikaan saarella kukoistivat etenkin viiniköynnökset, venetsialaiset lahjoivat saarelaiset korvaamaan ne oliivipuilla.

Pääkaupunki Kerkira on useiden turistien suosikkikohde monipuolisuutensa ansiosta. Pienestä kalastajakylästä rantalomakohteeksi kasvanut Gouvia tarjoaa aurinkolomalle ja iltaelämälle myös erinomaiset puitteet, samoin kuin Aharavi. Rauhallisemman lomailun ystävät valitsevat sen sijaan esimerkiksi Idyllisen Agios Stefanoksen tai kodikkaan Kassiopin kylän.

Rusketuksen, aamutunneille jatkuvan illanvieton ja ostosten ohella voit löytää Korfulta myös aimo annoksen kulttuuria, historiaa ja mitä erilaisimpia aktiviteetteja.