LEFKAS – MAAILMAN KAUNEIMPIA RANTOJA JA UPEAA VUORISTOMAISEMAA

Lefkas on paratiisi sinulle, joka kaipaat lomaltasi taivaalla porottavan auringon ja kristallinkirkkaan meren lisäksi myös huikeita maisemia ja rauhallista ilmapiiriä.

Lefkaksen luonnonkaunis saari sijaitsee Kreikan länsiosassa, ollen Jooniansaarista neljänneksi suurin. Asukkaita tällä Odysseuksen Ithakaksi väitetyllä saarella on reilut 26 000. Pääkaupunki Lefkada yhdistyy Manner-Kreikkaan sillan välityksellä, ja Lefkas onkin maan toinen saari – Euboian lisäksi – jolle pääsee myös jalan tai ajaen.  Saarta hallitsee Stavrota-vuori, jonka huippu kohoaa yli kilometrin korkeuteen. Yleisilmeeltään Lefkas onkin henkeäsalpaavan kaunis, sillä saari on Välimeren saareksi harvinaisen vihreä, kiemurtelevat vuoristotiet tarjoavat upeita näköaloja ja rannat lukeutuvat Euroopan, jollei koko maailman, kauneimpiin.

Lefkaksen historia takaa saarelle myös tarpeeksi mielenkiintoisia nähtävyyksiä, niin muinaisia raunioita, keskiaikaisia linnoja, luonnon salaisuuksia, vanhoja kirkkoja kuin tuulimyllyjäkin. Museoissa voit viettää päiväsi vilvoitellen ja saaren vaiherikkaaseen historiaan ja perinteisiin tutustuen.

Lefkaksen rannoista Porto Katsiki ja Kathisma ovat maailman kauneimpien joukossa. Saaren rannat eivät ole ainoastaan kauniita, vaan etenkin Vassilikin ranta on tuulta vaativien vesiurheilulajien maailman huipputasoa, niin olosuhteidensa kuin näkymiensä ansiosta.  Muina aktiviteetteina voit myös kokeilla leijasurffausta tai sukeltaa saaren merenalaisiin maisemiin. Haaveiletko seilaavasi Odysseuksen tapaan muinaisella kreikkalaisella sotalaivalla? Sekin on vain Lefkaksella mahdollista! Kuivempaa puuhaa kaipaaville on tarjolla ratsastusta, rantalentopalloa, vaellusta solissa vesiputouksen äärellä, tai vihreissä vuorimaisemissa pyöräilyä.

Lefkaksen suosituimmat lomakohteet ovat pääkaupunki Lefkada, kosmopoliittinen Nidri ja kaunis Vassiliki. Tunnelmallisia kyliä ovat kreikkalaisten lomakohde Agios Nikitas, käsitöistään kuuluisa Karia, unelias Nikiana ja pikkuruinen Lygia. Saareen tutustut parhaiten vuokrattavalla nelivedolla, joka voi kyyditä sinut sinnekin, minne paikallisbussit eivät pääse. Useille saaren rannoille ja nähtävyyksille joudut kävelemään osan matkasta, joten Lefkas ei ole ykkösvalinta liikuntaesteisille tai pienten lasten rattaita työntäville vanhemmille. Lapset kyllä viihtyisivät!

Ja koska rakkaus kulkee vatsan kautta, tulevat Lefkaksen ainutlaatuiset makupalat saamaan sydämesi sulamaan. Kesäkurpitsankukkaset, kalapiiras tai merisiilisoppa saa seurakseen Vertzami-punaviiniä ja aterian kruunaa saaren ikioma Rozáli-likööri. Viimeistään sen appelsiininen ja kanelinen aromi saa pääsi pyörälle.