AKTIVITEETIT

Vaikka Lefkaksen rannoilla ei löydy yhtä laajalti vesiurheilumahdollisuuksia kuin esimerkiksi Samoksella tai Kosilla, on saari kuitenkin purjelautailun ja purjehduksen paratiisi. Muutakin puuhaa on riittämiin, jottet ehdi kyllästyä auringossa löhöilyyn.

Vesiurheilun osalta etenkin purjelautailu, leijasurffaus ja purjehdinta ovat Lefkaksella mahdollisia. Vassilikin ranta kuuluu maailman 10 parhaan ja Euroopan 3 parhaan purjelautailurannan joukkoon iltapäivisin puhaltavien navakkojen tuuliensa ansiosta. Kesä-heinäkuussa tuulisia päiviä on 20 – 25. Aamutunnit ovat omiaan aloittelijoille, ja lahdenpoukama on turvallinen. Vassilikissa toimivat vuokraamot järjestävät myös kursseja. Rannalla isännöidään kesäkuun lopulla vuosittainen International Sailing and Windsurfing Regatta and Watersports Festival. Myös Agios Gianniksen ranta on kuuluisa samoissa piireissä. Kyseisillä rannoilla järjestetään myös muita vesiurheilulajeja. Milouksen ranta on puolestaa leijasurffauksen aluetta, ja siellä järjestetään vuosittain kansainvälinen Kite Surf Open. Nidrissä toimii vesiurheilukeskus, jossa voit opetella vesihiihtoa, vesiliitoa tai hurjastella ilmatäytteisillä banaaneilla, fly-fishillä, crazy-sofalla jne. Sukelluskeskuksina Lefkaksella toimivat Vassilikin, Nidrin ja Nikianan rannat. Niillä saat sekä asiantuntevaa opetusta esimerkiksi Lefkas Diving Centeriltä ja Nautilus Diving Clubilta tai suoritat oppaan kanssa sukellusretken tutustuen vedenalaiseen maailmaan. Voit luonnollisesti myös sukellella vuokraamallasi välineistöllä Joonianmeren aaltojen alla omin päin.

Pyöräily Lefkaksella soveltuu kovakuntoisille, jotka ovat tottuneet maastopyöräilyyn vaativissa oloissa. Voit tutustua saaren luontoon, ihastella sen merimaisemia ja idyllisiä kyliä päätietä kulkien ja poiketen haluamissasi kohteissa. Saaren ympärysmitta on vain 100 kilometriä. Taival tulee kuitenkin olemaan poikkeuksellisen vuoristoista ja mutkikasta. Faraggi tis Melissas, Dimossarin sola vesiputouksineen ja Athanin kylän ympäristö ovat muutamia hikoilemisen arvoisia reittejä. Pyöräily soveltuu myös liikkumistavaksi Lefkadassa ja Nidrissä, vaikkei erillisiä pyöräteitä olekaan. Pyöräilyvälineitä voit vuokrata Lefkadasta, Nidristä ja Vassilikista edullisin hinnoin.

Ratsastuksen ystävien iloksi Lefkaksella toimii opetusta ja retkiä järjestäviä talleja. Aramis Farm sijaitsee 3 kilometriä Vassilikista ja tallin 5 kreikkalaishevosta kyydittävät sinut tunnin opetuksen jälkeen 3 – 4 tunnin retkille läheisille vuorille ja soliin. Vassilikin alueella toimii myös Nikos-talli, jossa voit tehdä tuttavuutta 20 hevosen kanssa. Ratsastuksen taitajilla on mahdollisuus osallistua retkeen alueen tasangolla tai rannalla.

Vaellukseen Lefkas tarjoaa ihanteelliset olosuhteet. Maasto on erityisen vaihtelevaa, ja voit kuntosi ja mielialasi mukaan valita rankan vuoristotaipaleen tai leppoisan retken pitkin joenrantaa. Tunnetuin reitti kulkee Nidristä Rahin vesiputouksille. Se on 4 kilometrin pituinen ja ainoana selkeästi merkitty. Suosittuja kohteita ovat lisäksi Faraggin tis Melissas ja sen joenvartta pitkin kävely, Dafnin metsä tai vaikkapa pääkaupungin laguunin kiertäminen jalkaisin.

Purjehdusretket ovat Lefkaksella mainio tapa viettää kesäinen päivä. Valinnanvaraa on paljon. Tahdotko vaikka seilata Odysseuksen malliin? Sekin on mahdollista, sillä Nidristä lähtevä Odysseia Boat Tour kuljettaa sinut laineiden halki laivalla, joka on kopio myyttisen sankarin aikaisesta kreikkalaisesta sotalaivasta. Laiva tekee pysähdykset Papanikoliksen meriluolalla, Meganisin eli ”suuren saaren” Spartohorissa ja rannalla, jossa grillataan. Sinulle tarjoutuu lisäksi ainutlaatuinen tilaisuus uiskennella legendaarisen Skorpios-saaren edustalla. Kapteeni Gerasimos ja hänen ranskalainen vaimonsa Marieda valistavat ja hauskuuttavat sinua koko unohtumattoman matkan ajan. Gerasimos työskenteli Onassiksen Christina-laivalla, ja lupaa kertoa Onassiksen salaisuuksista niitä urkkiville.
Matka Odysseus-laivalla tulee varata ja maksaa Nidrin satamassa vähintään 24 tuntia etukäteen, ja purjehdus soveltuu myös liikuntarajoitteisille. Hinnat: aikuiset 40 €, lapset 6 – 12 vuotta 20 € ja alle 6-vuotiaat ilmaiseksi. Tavallisia veneitä ja laivoja toimii saaren satamissa, ja ne kyydittävät sinut Joonianmeren aalloilla tutustumaan lähisaariin Kefaloniaan ja Meganisiin sekä tuntemattomiin Kalamos- ja Kastros-saariin.