SAAPUMINEN JA LIIKKUMINEN

Lefkaksella lomailu onnistuu helpoimmin ja huolettomimmin valmismatkan ostamalla. Saaren lomakohteisiin myyvät pakettimatkoja ainakin Apollomatkat, Tjäreborg ja Aurinkomatkat. Pakettimatkojen valtteina ovat Lefkaksen kohdalla etenkin suorat lennot. Matkojen hinnat alkavat noin 500 €/ viikko mutta voit seurata myös yritysten äkkilähtöjä, joita myydään jopa alle 300 €/ viikko! Samalla hintaa et löydä edes halpalentoyhtiön pelkkiä lentoja. Tjäreborgilla toimii kätevä Äkkilähtövahti, josta voit tilata sähköpostiisi tiedot vain sinua kiinnostavista äkkilähdöistä. Omatoimisestikin saarelle pääsee, esimerkiksi seuraavasti:

Lentäen:

Lefkakselle ei pääse suoralla lennolla Suomesta, paitsi matkatoimistojen pakettimatkoille tarkoitetuilla lennoilla, joita toisinaan myydään nimellä ”pelkät lennot”. Apollomatkojen lennot maksavat Lefkaksen saarta lähimmälle Prevezan kentälle noin 300 €, Aurinkomatkojen 210 – 310 € ja Tjäreborgin reilut 300 €. Taksimatka Prevezasta Lefkadaan maksaa noin 40 € ja Nidriin 50 €. Voit valita kuljetuksen myös edullisella KTEL-bussilla, sillä arkisin ja lauantaisin yhteyksiä on kuusi, sunnuntaisin vain kolme. Lipun hinta yhteen suuntaan on Prevezasta Lefkadaan vain noin 3 €. Muussa tapauksessa edullisimmat lennot löytyvät Lefkaksen lähisaarelle Kefalonialle Norwegianilla alkaen 334 €/ menopaluu. Siinä tapauksessa joudut kuitenkin matkaamaan ensin Kefalonian Fiscardo-satamaan ja sieltä laivalla Lefkaksen Vassilikiin (matka-aika 1 tunti). Laivayhteyksiä on kuitenkin useita päivässä ja liput ostat suoraan satamasta.

Linja-autolla Ateenasta:

Eräiden kevyiden matkatavaroiden kanssa matkustavien suosittelema tapa on lentää ensin Suomesta Ateenaan ja jatkaa sieltä linja-autolla Lefkakselle. Sillä tavoin saat yhdellä iskulla kaksi kärpästä. Lentolipun Ateenaan saat edullisimmillaan noin 300 € hintaan, ja bussimatka Kifissoksen linja-autoasemalta maksaa noin 35 €. Matka-aika Ateenasta Lefkakselle on 6 tuntia, ja busseja lähtee 4 vuorokaudessa. Matkan aikana pääset lisäksi tutustumaan Manner-Kreikan maisemiin.

Lefkaksella liikkuminen:

Lefkaksella pääset kulkemaan suurimpien kaupunkien ja kylien välillä edullisilla paikallisbusseilla eli KTEL:illä.  Lefkadan linja-autoasema sijaitsee satamassa, Nidrissä pysäkkejä on pääkadun varrella. Koska saaren nähtävyydet ja rannat sijaitsevat varsin usein bussireittien ulkopuolella, on suositeltavin tapa tutustua saaren upeisiin maisemiin vuokra-auton tai mopon kanssa. Mopolla on kuitenkin kiemuraisilla vuoristoteillä erityisen vaarallista liikkua, paikallisten ajokulttuuri huomioon ottaen. Katso lisää kreikkalaisista ajotavoista ja vuoristoteillä ajosta sivulta Liikennekulttuuri.

Autovuokraamoita löytyy Lefkadasta, Nidristä, Agios Nikitaksesta, Vassilikista ja Lygiasta.  Vuokrahinnat alkavat 70 €/vuorokausi, mutta sinun kannattaa ottaa valinnainen omavastuun poisto, josta kylläkin joudut maksamaan ylimääräistä.

Mopoja ja polkupyöriä vuokraavat liikkeet sijaitsevat Lefkadassa, Vassilikissa ja Nidrissä. Muistathan, että Kreikankin teillä on voimassa mopoilijoita koskeva kypäräpakko, vaikket sellaista usein hurjastelijoiden päissä näekään. Kypärä saattaa kuitenkin Lefkaksen neulansilmäraiteilla ja kapeilla pikkuteillä olla pelastukseksi.