RUOKAILU

kreikka-leima-souvlakiSaaren turistien suosimilla alueilla sijaitsee lukemattomia palkittuja ravintoloita, tavernoita ja pikaravintoloita, joista löytyvät niin paikalliset herkut kuin souvlakit, piiraat, pizzat ja hampurilaisetkin. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin sanoa, että kannattaa seurata missä paikalliset syövät… turistien suosimien paikkojen tarjonta on sekä kalliimpaa että huonompilaatuista. Jos siis olet erityisen tarkka siitä, millä makunystyröitäsi hellit, kannattaa suosia pienempiä perhetavernoita, joissa laatu on kunnia-asia.

Paikalliset suosivat esimerkiksi Imeroviglin, Amoudian, Pyrgoksen, Akrotirin, Vlyhadan ja Monolithoksen tavernoja. Lisäksi eräät Oian ja Firan pienemmät ravintolat ovat kuuluisia auringonlaskunsa lisäksi korkealaatuisesta menustaan, josta joudut kylläkin maksamaan sen mukaisesti.

Missä sitten ruokailetkin, tutustu saaren kulinaarisiin erikoisuuksiin, joita löytyy useimmista ravintoloista ja tavernoista. Kokeile oliiviöljyllä ja sipulilla terästettyä favaa, sahramileipää, Santorinin kirsikkatomaatteja ”tomatineja”, vain saarella kasvavaa valkoista munakoisoa (jota paikalliset kutsuvat usein nimellä ”rakkauden omena”), tomaattipyöryköitä, ”tomatokeftedes” sekä paikallista makkaraa. Tarkista myös, löytyisikö menulta Chloro-juustoa, joka on paikallinen tuorejuusto. Ja aterian kruunaa tietysti pullo paikallista viiniä.