NEA JA PALEA KAMENI

Tulivuorenpurkausten seurauksena suurin osa entistä Theran tai Stroggylin saarta siis räjähti ilmaan tai painui meren tappavaan syleilyyn. Laava synnytti kuitenkin kaksi uutta saarta, Nea ja Palea Kamenin (eli ”Uuden” ja ”Vanhan palaneen”), jotka ovat asumattomia mutta joille järjestetään veneretkiä.  Veneet saarille lähtevät Firan vanhasta satamasta. Saarilla voit tutustua vielä nykyäänkin jalkojesi alla piilottelevan tulivuoren toimintaan. Muista varata mukaan kumipohjaiset, liukumattomat kengät, väljät vaatteet, hattu ja vettä.

Palea Kamenilla sijaitsee 7 pientä, toimimatonta kraateria. Saarella voit myös rentoutua rikkivesilähteiden lämpimässä ja terapeuttisessa kellertävässä vedessä. Lähteet sijaitsevat saaren rannikon myötäisesti.

Nea Kamenilla on Välimeren nuorin saari ja sillä sijaitsee yksi toimiva kraateri, jonka vuoksi santorinilaiset kutsuvatkin saarta ”tulivuoreksi”.  Kuumaisemaa muistuttavalla saarella tunnet rikin hajun erittäin selvänä, ja turisteja muistutetaankin olemasta hengittämättä kraaterista purkautuvaa myrkyllistä rikkipitoista ilmaa.