TURVALLISUUDEN ABC

Monet ovat varmaan huolissaan sen suhteen, onko Kreikka edelleen turvallinen maa. Suomenkin uutisissa on näytetty hurjia mellakoita, joissa lentelevät niin kivenmurikat, kyynelkaasut kuin Molotovin cocktailit – Suomen maavoimien historiankirjoihin jäänyt nimitys polttopullolle, jota jopa Alko valmisti maavoimien tarpeisiin talvisodan aikana 1939 – 1940!

Taskuvarkauksien lisääntymistä lukuun ottamatta, Kreikka kuitenkin on lomailijoille, ja meille täällä asuville, yhtä turvallinen kuin ennenkin. Ainoat alueet, joilla on syytä varovaisuuteen ovat lähinnä Ateenan keskustan tietyt alueet – Syntagman alue, Larissan juna-aseman seutu ja Omonia – ja Thessalonikin keskusta vain, jos siellä satutaan mellakoimaan. Et tule kuulemaan rasistisia kommentteja edes maan fasistisen puolueen, Kultaisen Aamunnousun, jäseniltä, sillä et ole taloudellinen siirtolainen etkä luultavimmin tummaihoinenkaan.

Kuten Suomessakin matkatessa, tulee sinun kuitenkin huolehtia turvallisuudestasi maalaisjärjen puitteissa. Olen koonnut lyhyet ohjeet siitä, miten voit pitää huolta fyysisestä turvallisuudestasi, parhaiten turvata omaisuutesi ja miten toimia mahdollisen maanjäristyksen aikana ja jälkeen. Lue ohjeet lävitse huolella niiden omilla sivuilla.

Jos kuitenkin joudut ongelmatilanteeseen, pyydä apua hotelliltasi, lähimmältä paikalliselta tai soita hätänumeroon/ poliisille. Hyödyllisiä puhelinnumeroita löydät sivulta Puhelinnumeroita.

Yleinen hätänumero Kreikassakin on 112.

Lisäksi apua saat numeroista:

100 (poliisin hätänumero)

166 (ambulanssi – EKAB)

199 (palokunta)

171 (turistipoliisi)