TIETOA KREIKKA-SIVUSTOSTA JA SEN SYNNYSTÄ

Kreikka-aiheinen sivusto, jolla paraikaa seikkailet, on syntynyt halusta tarjota suomalaisille tietolähde, joka on osin henkilökohtaisten kokemusten värittämä. Et siis ole sivustolla, joka on käännetty muusta kielestä, vaan joka on sinivalkoista yhteistyötä linjalla Suomi – Kreikka.

Sivuston pääkirjoittajana toimii supisuomalainen Sini Hakala, joka eksyi aikoinaan Kreikkaan ja harhailee Odysseuksen tapaan vieläkin sillä matkalla… tosin oma matkani on kestänyt jo yli 20 vuotta. Matkan varrella olen minäkin kokenut mitä erilaisimpia seikkaluita, tyyntä ja myrskyä. Pyrin omien kokemusteni pohjalta kertomaan sinulle todellisesta Kreikasta, ja valitettavasti kaikki tekstit eivät siten ole ruusuisia. Maasta on paljon sellaista kerrottavaa, jota Suomen mediassa ei kerrota.

Paratiisillakin on siis varjopuolensa, ja satunnaiselta lomailijalta jää paljon oppimatta tästä kuvankauniista maasta, joka on tarjonnut länsimaiselle sivistykselle niin paljon.  Keskivertokreikkalaisten elämä ei ole helppoa, kuten tulet eräillä sivuilla huomaamaan. Toivottavasti tulet ymmärtämään Kreikkaa ja sen asukkaita syvällisemmin ja antamaan arvoa heidän positiiviselle elämänasenteelleen.

Sivustoa tullaan rikastuttamaan ajan myötä. Aihepiirejä sekä matkakohdekuvauksia lisätään mahdollisuuksien ja lukijoiden toiveidenkin mukaan.

Ja koska sanonta ”maassa maan tavalla” ei varmaankaan syntynyt sattumalta, muistathan ottaa huomioon kreikkalaisten käytöstavat ja periaatteet, joista osaa ehkä pidät jopa naurettavina. Niiden noudattamisella on kuitenkin suuri merkitys itse kreikkalaisille, ja haluathan toki luoda itsestäsi ja Suomesta parhaan mahdollisen kuvan kunnioittamalla heidän ”oikkujaan”? Lue siis huolella avuksesi laatimamme Kohteliaisuuskoulu”.

Haluan lopuksi vielä pyytää lukijoiden palautetta ja kysymyksiä, joihin tulen itse vastaamaan. Aivan kaikesta saa kysellä, sillä ”tyhmiä” kysymyksiä ei ole olemassakaan! Kysymysten pohjalta aion ajan myötä luoda UKK-osaston. Omia kokemuksia ja kohdetietoja kannattaa myös lähettää, jotta muutkin lukijat hyötyvät tiedoista. Tiettyä sivua koskevat kommentit, omat kokemukset, kysymykset jne. pyydetään jättämään sähköpostitse osoitteeseen sini(ät)kreikka.gr tai kyseiselle sivulle. Asiat, jotka eivät liity sivujen sisältöön, pyydämme kirjoittamaan osoitteeseen: info(ät)kreikka.gr.

Myös sivustoa yleisesti koskevia ruusuja ja risuja otetaan luonnollisesti vastaan!


Kommentit

About — 2 kommenttia

  1. heips. Sanokaa nyt Hyvät Kreikan kävijät, mitä ekakertalaisen pitää pakata matkalaukkuun mukaan vkon lomalle, Rodokselle. Toinen kysymys, saako gluteeniton (keliakia) matkailija vatsansa ”turvallisesti” täyteen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>