RANNAT JA NIIDEN AKTIVITEETIT

Ja tietysti Santorinin ainutlaatuiset rannat ovat jo sinällään nähtävyys. Miltäpä muulta saarelta löytäisit valittavaksi niin laavaperäistä mustaa hiekkaa ja kiveä, kuin punaista tai valkea hiekkaa? Useilla rannoilla on mahdollisuus aurinkokylpyjen ja Aegeanmeren sylissä vilvoittelun lisäksi osallistua erilaisiin aktiviteetteihin, kuten sukellukseen, purjelautailuun, polkuveneilyyn, vesiskootterilla ajeluun tai vesihiihtoon. Useimmilla rannoilla myös vuokrataan aurinkovarjoja ja -tuoleja.

[ad#ga-250×250]

Ja taianomaisen Santorinin rantojen osalta täytyy todeta, että värillä on väliä… muista yleissääntönä, että musta hiekka ja kivi saattaa polttaa varomattoman jalkapohjat ja että vesi kyseisillä rannoilla on lämpimämpää. Mikäli matkustat siis pienten lasten kanssa, muista laittaa heille jalkineet rannallakin tai valitse muunvärinen ranta.  Muista lisäksi varoa lastesi vesileikkejä erityisen tiiviisti, sillä useimmat Santorinin rannoista ovat todella äkkijyrkkiä.

Suosituimpiin saaren rantoihin kuuluvat:

Kamari (Ylpeyden aihe) sijaitsee saaren itärannikolla, 10 km Firasta etelään, ja tämä tummahiekkainen ja -kivinen, loputtoman pitkä ranta on etenkin perheiden ja vesiurheilun ystävien suosiossa. Sen vieressä kulkee täynnä hotelleja, kauppoja, kahviloita ja ravintoloita oleva rantakatu.

Monolithos löytyy Kamarin rannan viereltä. Se on naapuriaan rauhallisempi ja soveltuu paremmin pienten lasten kanssa matkustaville loivemman vesirajansa ja hienojakoisemman hiekkansa ansiosta. Koska ranta on tuulinen, on se etenkin purjelautailijoiden suosiossa.

Perivolos on mustahiekkainen 7 km pitkä ranta saaren itäpuolella, ja Perissa-ranta kuuluu siihen. Vaikka ranta on suosittu, löydät sen valtavan koon vuoksi itsellesi jostain myös halutessasi rauhallisemman kohdan. Rannalta löytyy mahdollisuus vesiurheiluun, ratsastukseen ja baareja.

Perissa on kilometrien mittaisen mustahiekkaisen Perivolos-rannan pohjoisin kaistale ja löytyy Santorinin itärannalta. Se sopii niin ikään koko perheen ja vesiurheilun harrastajien kohteeksi. Siellä sijaitsee lisäksi vesipuisto. Myös Perissan rannan tuntumasta löytyvät majoitus ja kaikki palvelut.

Santorini: ranta, kallioAmmoudi (Hiekkainen) on pienen kalastajakylä, jossa paikalliset käyvät turisteja pakenemassa, uimassa ja nauttimassa sen kalatavernojen herkuista. Ranta sellaisena kuin luonto sen loi; ilman aurinkotuoleja ja vesiskoottereita. Vesirajalle pääset joko laskeutumalla 200 rappusta Oiasta, aasin selässä tai parkkeeraamalla autosi noin 200 metrin päähän.

Kokkini (Punainen) sijaitsee Akrotirin läheisyydessä saaren eteläpuolella, 8 km Firasta, ja on saanut nimensä rannan ja sitä ympäröivien jyrkkien kallioiden punaisesta väristä. Väri on peräisin laavasta, joka valui muinaisen tulivuorenpurkauksen seurauksena vuoren uumenista. Rannalle pääsee veneellä Perissiasta ja Akrotiristä sekä jalkaisin Akrotiristä tai Agios Nikolaoksesta.

Lefki tai Aspri(Valkoinen) on nimensä mukaisesti vaalea pieni ranta, jota ympäröivät vaaleat kalliot. Se sijaitsee aivan Kokkinin vieressä. Rannalle pääsee veneellä tai Kokkini-rannalta jalkaisin eikä sieltä löydy mitään ”mukavuuksia”, vain aitoa luontoa.

Pori sijaitsee 2 km Kolombosta. Se on paikallisten perheiden ja luonnonystävien suosiossa, ja rannan kalatavernasta löytyy taatusti tuoretta kalaa.

Vlyhada on saaren eteläisimmässä osassa ja on kallioiden ympäröimä ranta, jolta löytyy luolia tutkittavaksi. Rannan laidoilla olevien suurten kivien takana monet kokeilevat myös nudismia. Paikalliset sanovat rannan olevan rauhan tyyssija, koska kännykät eivät useimmiten toimi siellä.

 

 


Kommentit

Santorini, rannat — 1 kommentti

  1. Santorini ei ole pikkulasten kannalta se paras Kreikan saari, joten rattaita tarvitsevien muksujen kanssa sinne on oikeastaan aivan turha matkata. Menee loma muuten vaan niitä rattaita kirjaimellisesti kanniskellessa, koska aivan kaikkialla on portaikkoja. Rannat eivät nekään ole parhaita lasten leikkeihin, suurin osa on jyrkkärantaisia tai sitten kivisiä. Lapset taas mieluiten rakentelevat hiekkalinnoja tai peuhaavat lämpimässä, ja matalassa vedessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>