IRAKLION

Iraklion on Kreetan suurin kunta, ja koko myyttisen saaren pääkaupungin virkaa hoitava Iraklion on saaren suurin kaupunki. Se toimii myös taloudellisena ja hallinnollisena keskuksena. Iraklionin alueella sijaitsevat Kreetan tärkeimmät arkeologiset rauniokaupungit ja minolaisen kulttuurin rippeet, kuten Knossos, Faistos, Gortys, Malia ja Agia Triada.

[ad#ga-250×250]

Nykyinen Iraklionin kaupunki tunnetaan jo vuodelta 824, jolloin saraseenit eli saaren valloittaneet arabimerirosvot perustivat uuden kaupungin alueella sijainneen muinaisen Iraklionin paikalle. Sen jälkeen kaupunki on joutunut poltetuksi, rakennettiin uudelleen ja se on näytellyt tärkeää roolia Kreetan historiassa. Kaupungin alueella onkin paljon nähtävää ja koettavaa.

Maastoltaan Iraklion on vuoristoista, mutta sillä sijaitsee myös maataloudelle tärkeitä laaksoja, joista tärkein on Messara. Siellä näet ja maistelet mehukkaita hedelmiä, jotka notkuttavat laakson puiden oksia. Läänin upeat hiekkarannat ja pienet romanttiset lahdenpoukamat odottavat vierailijoita, ja salaperäiset luolat tutkijoita. Luolista kuuluisimmat löytyvät Matalan rannan tuntumasta. Niissä asuivat niin muinaiset roomalaiset kuin hippikuuluisuudetkin.

Iraklionin alueelta ovat kotoisin monet kuuluisuudet. Heistä suomalaisille tunnetuimpia lienevät kirjailijat Nikos Kazantzakis ja Odysseas Elitis (vuoden 1979 nobelisti), taidemaalarit El Greco eli Domenicos Theotokopoulos ja Michael Damaskinos, jalkapalloilija Georgios Samaras ja vastapaavina 1400-luvulla toiminut Aleksanteri V.

Iraklionissa voit viettää päiväsi minolaisena rauniokaupungin kaduilla tai läänin museoissa, kirmailla kultaisilla rannoilla ja tanssia sitten itsesi illalla uuvuksiin Zorbaksen tapaan, tsikoudia seuranasi.


Kommentit

Iraklion — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>