Mitä lapset voivat puuhata Kreetalla?

Jos matkaseurueeseen kuuluu lapsia, on luonnollisesti tärkeää, että perheen valitsemassa matkakohteessa on heillekin tarpeeksi mielenkiintoista puuhaa. Mikään ei tee lomasta vähemmän nautittavaa kuin jälkipolven pitkästyminen, ja siitä aiheutuva kitinä tai suoranainen tappelu. Siinä menee helpolla koko lomasta nautinto, ja sen jälkeen jokaisella Suomeen palaavalla perheenjäsenellä on aurinkoisesta lomasta vain negatiivisia muistikuvia. Kreeta on koko perheelle ihanteellinen kohde, kuten useimmat Kreikan saaret, sillä siellä on runsaasti myös lapsille soveltuvaa ajanvietettä. Jokaiselle lomapäivälle löytyy jotakin mukavaa, etenkin jos olette valmiita matkaamaan hotelliltanne hieman kauemmas. Lasten iästä tietysti riippuu, mikä kutakin kiinnostaa, mutta seuraavasta saat ideoita, joilla pääsette alkuun loma-aikataulun suunnittelussa.

Vesipuistot

Vesipuistot tarjoavat Kreetan pohjoisrannikon hiekkarantojen lisäksi oivan pärskimispaikan, jossa lapset viihtyvät erityisen hienosti. Ja Kreetalla niitä on kaksi kappaletta: toinen hieman Hanian ulkopuolella ja toinen Iraklionin ja Hersonissoksen välillä.

Hanian liepeillä oleva Limnoupolis on avoinna huhtikuulta lokakuulle, joten se suosii myös kesäsesongin ulkopuolella matkaavia. Sen iloisessa miljöössä sinua ja lapsiasi odottavat niin aivan pienimpien kahluualtaat kuin suuremmille huimapäille sopivat Black Hole eli musta aukko tai yli 50 metrin lähes pystysuora Free Fall, sekä kaikkea niiden väliltä. Ja nälän yllättäessä löydätte vesipuiston alueelta myös makoisaa syötävää.

Iraklionin läheisyydessä sijaitseva Watercity tarjoaa aivan yhtä huimaa tai rauhallista vesileikkiä, jokaisen omien rahkeiden mukaan. Vesipuistosta löytyvät esimerkiksi suurista aalloista pitäville ihanteellinen aaltoallas, lepuutteluun sopiva laiskajoki, eli Lazy River tai useat todella vauhdikkaat liukumäet. Mikäli kaipaat karkeloinnin jälkeen kauneussalongin palveluita, ovat nekin saatavilla. Huomaa, että Watercityn sisäänpääsymaksu määräytyy erikoisella tavalla: ei iän vaan asiakkaan pituuden mukaan!

Merirosvoristeilyt

Kukapa lapsi ei unelmoisi olevansa Kapteeni Koukku ja purjehtivansa merillä aarteen etsinnässä? Kreetalla sekin unelma on mahdollista toteuttaa, sillä voit lastata pienet ja isot lapsesi aitoon merirosvolaivaan ja risteillä sillä Välimeren aalloilla. Rethymnoksesta seilaavat sekä Barbarossa että Captain Hook, joiden asianmukaisesti pukeutunut miehistö kuljettaa sinut jännittäviin luoliin ja poukamiin, joissa ihka oikeat merirosvot seikkailivat vuosisatoja sitten. Risteilyjä on sekä 3-tunnin että 8-tunnin kestoisia. Kokopäiväristeilyllä sinulle tarjoillaan merirosvoateria, ja virvokkeita. Rommin asemasta vanhemmat tosin joutuvat tyytymään Kreetan omaan tulijuomaan eli tsikoudiaan (rakiin).

Retket minijunalla

Esimerkiksi Agios Nikolaoksessa lomailevat voivat tutustua viehättävään merenrantakaupunkiin minijunan kyydissä. Näköalajuna kuljettaa lapset ja lapsenmieliset kaupungin ympäri noin puolessa tunnissa. Vaihtoehtoisesti voitte valita 3,5-tunnin junaretken läheisten oliivilehtojen syleilyyn ja ihastuttavaan Kritsan kylään. Junien alku- ja päätepiste on lähellä satamaa.

Meriakvaario ja kasvitieteellinen puutarha

Cretaquarium-meriakvaariossa viihtyvät kaikenikäiset lapset, ja se löytyy Iraklionin lähettyviltä. Pääset kävelemään valtavien akvaarioidenlomassa, joissa uiskentelevat Välimeren kalat haista mureenoihin, kilpikonnat ja hellyttävät merihevoset sekä meduusat. Akvaario on avoinna koko vuoden.

Kasvitieteellinen puutarha, Botanical Garden, sijaitsee reilut 15 kilometriä Haniasta. Vuorenrinteellä kiemurtelevan polun varrella pääsette ihailemaan kreetalaisia (ja muualtakin tuotuja) kasvilajeja, kuten oliivipuita, viikunoita, ananaksia ja jopa mangoja. Puistolla on lasten iloksi myös oma pieni eläintarha, jossa he pääsevät tekemään tuttavuutta vaikkapa villisikojen ja strutsien kanssa.


Kommentit

Kreeta lapsille — 1 kommentti

  1. Voin omakohtaisesti vakuuttaa lastenkin viihtyvän Kreetalla, koska siellä on mukavasti muutakin puuhaa kuin rantahietikolla leikkiminen. Meriakvaario on kaikkien mieleen, onhan erilaisia värikkäitä kaloja ja muita mereneläviä kiva seurailla. Etenkin Suomessa tuntemattomat merihevoset olivat omien lasteni mieleen, samoin hait, vaikka ne olivatkin pienempiä kuin naperot odottivat. Luulivat kait kohtaavansa telkassa toisinaan nähtävien jättiläisten kaimoja. Watecitykin tuli tutuksi ja siellä olisimme mielellämme viettäneet toisenkin päivän. Kuuman auringon alla oli virkistävää hurjastella liukumäissä ja nauttia kahvilan varjosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>