RANNAT

samos-rannikkoOlennaisena osana jokaiseen Kreikan matkaan kuuluu luonnollisesti rantaelämä. Samoksella on tarjota sinulle todella kauniita ja lapsillekin sopivia loivia rantoja ympäri saarta. Rannat ovat joko pientä pyöreää kiveä, mukulakiveä, sen ja hiekan sekoitusta tai pelkkää hiekkaa. Jos olet autolla liikkeellä, voit pysähtyä mille tahansa houkuttelevalta näyttävälle rannalle ja kirmata veteen, sillä kaikki ovat puhtaita ja turvallisia. Suuremmilla rannoilla voit vuokrata aurinkotuolin ja -varjon ja niillä on tarjolla vesiurheilumahdollisuuksia, sekä peruspalvelut.

Tunnetuimpiin Samoksen rantoihin kuuluvat mm.:

Gangou ja sen kristallinkirkkaat aallot löytyvät 2 km Vathin keskustasta, läheltä bussiasemaa.

Psili Ammos 2 (Hieno Hiekka 2) sijaitsee Votsalakian lähellä, ja sen ranta on erityisen matala ja pitkä.

Potami on noin 800 metrin pituinen hiekka-mukulakiviranta, jonka löydät noin 2 km Karlovasousta. Tuulisella säällä saatat löytää sieltä suuria aaltoja.

Potokaki on 3 kilometrin mittainen hiekka-mukulakiviranta aivan lentokentän vieressä, lähellä Pythagorionia. Jossain kohdin rantaa voit lepuutella myös puiden varjossa.

 Tsamadou sijaitsee aivan Kokkarin ulkopuolella, ja vaikka sinne ei pääse autolla, on se suosittu ranta etenkin sukeltajien keskuudessa. Yksi rannan osa on omistettu nudistien käyttöön.

[ad#ga-250×250]

Vathi (Syvä) on myös 3 km pitkä mukulakiviranta, lähellä Vathin kaupunkia.

Votsalakia on 2 km pituinen hiekka-mukulakiviranta samannimisessä kylässä, joka on erityisesti turistien suosiossa.

 

Rauhallisempia rantoja etsiville voimme suositella seuraavia:

Balos Beach on hiljaisen Balos-kylän mukulakiviranta, jonka vierestä löydät myös toisen kauniin pikkurannan.

Megalo Seitani, saaren pohjoisosassa sijaitsevalle rannalle ei pääse autolla, eikä sieltä löydy mitään palveluita. Sitä paikalliset kuitenkin pitävät eräänä saaren parhaista rannoista.

Kerveli on Samoksen itäosassa, ja se on hiekka-mukulakiviranta, jonne pääsee autollakin parin kilometrin pikkutietä mutkittelun jälkeen.

Koumeika on pieni ranta Samoksen länsiosassa, lähellä Balos-rantaa. Sinne et pääse autolla vaan joudut kävelemään noin 300 metriä.

 

 


Kommentit

Samos, rannat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>