Tämän sivun alta löydät kaiken olennaisimman maailmankuulusta kreikkalaisesta ruokakulttuurista. Kerron sen periaatteista, laadukkaan tavernan valinnan nyrkkisäännöstä ja ruokailun turvallisuudesta. Voit lukea yksityiskohtaisesti kreikkalaisen keittiö tunnetuimmista ja helleenien itsensä suosimista ruokalajeista, niin suolaisista kuin makeistakin. Tutustutan sinut lisäksi Kreikan omiin juomiin tutusta ouzosta ja viineistä hieman vieraampiin, eli oluisiin, jääkahviin ja ”konjakkiin”. Oman sivunsa ansaitsevat pikaruoat, jotka ovat Kreikassa osa päivittäistä elämää. Tämän osion alasivut:


Kommentit

Ruoka ja juoma — 4 kommenttia

  1. Loistava kooste kuvauksineen! Itse olen alkanut kotonakin valmistaa välimerellisempiä ruokia, onhan niiden reseptejä netissä saatavilla jo ihan suomeksikin. Ihan kaikkia raaka-aineita ei aina kaupasta löydy, mutta aina voi improvisoida. Esimerkiksi musakan munakoison voi talvella korvata perunaviipaleilla, joita ruoassa on muutenkin. Maut sopivat juuri tismalleen suomalaiseen suuhun, koska eivät ole kamalan tulisia kuten Aasian suunnalla. Eikä ruoista tavallisesti löydy mitään etovaa tai meille täysin vierasta.

  2. Me suomalaiset ollaan jo niin kauan matkusteltu tuonne Välimeren alueelle, että sen maiden ruoat tuntuvat jo kotoisilta. Tietysti siihen on sitten tullut lisäpotkuksi se tosiasia, että välimerenruokavalio on todettu maailman terveellisimmäksi. Sen ansiosta monet ovat alkaneet kotonakin kokkailla esimerkiksi Kreikassa maistettuja ruokalajeja, nykyäänhän niihin löytyy reseptejä eirtyisen helpolla netistä, ihan kreikkalaisten itsensä englanniksikin kirjoittamina ja onpa noita keittokirjojakin saatavilla mistä vain. Moussaka ja gemista ovat tulleet yhtä tavallisiksi ruokapöydän anneiksi kuin perunamuusi ja lihapullat, ja tzatzikia tai munakoisotahnaa on mukava dippailla illanistujaisissa.

  3. Kirjoittaistko Sini myös kreikkalaisista jouluruoista, kait sellaisiakin on olemassa? Ja luonnollisesti maan joululeivonnaiset ovat erittäin tervetulleita samaan artikkeliin!

  4. Laktoosiallergiset pärjäävät kyllä Kreikassa, kunha muistavat varoa ruokalajeja, joissa on käytetty juustoa. Maitoa on saatavana laktoosittomana, useimmissa kohteissa tosin vain suurimmissa ruokakaupoissa, mutta jogurtin jne. kohdalla kyseiset laktoosittomat tuotteet ovat edelleen varsinainen harvinaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>