Kreikka on upea matkakohde, joka houkuttelee vierailijoita kauniilla saarillaan, rikkaalla historiallaan ja herkullisella ruoallaan. Jos aiot matkustaa koiran kanssa Kreikkaan, tässä artikkelissa kerromme tarvittavat tiedot ja annamme vinkkejä onnistuneeseen matkaan.

Maahantuontivaatimukset

Ennen matkaa on tärkeää varmistaa, että koirasi täyttää Kreikan maahantuontivaatimukset. Muutamia tärkeitä asioita ovat lemmikin tunnistusmerkintä, voimassa oleva rabies-rokotus, EU:n lemmikkieläinpassi ja tarvittaessa matotesti. Varmista, että kaikki tarvittavat asiakirjat ovat ajan tasalla ja pidä ne mukana matkan aikana. On myös suositeltavaa tarkistaa ajantasaiset vaatimukset virallisilta lähteiltä ennen matkaa, sillä säännöt voivat muuttua ajan myötä. Muista myös matkustusasiakirjat ja tarkista onko niissä mitään mainintaa lemmikkien kuljettamisesta, saapumisesta tai oleskelusta kohdemaassa. Katso myös, että matka-apteekkisi on ajan tasalla myös lemmikin osalta.

Koiran hyvinvointi

Koiran hyvinvointi matkan aikana on tärkeää. Varmista, että koirallasi on riittävästi ruokaa ja vettä matkan aikana. Muista myös tarjota sille tarpeeksi liikuntaa ja lepoa. Kreikassa voi olla hyvin kuuma, joten huolehdi siitä, että koirasi pysyy viileänä ja juo tarpeeksi vettä. Tarvittaessa harkitse koiran viilentämistä märillä pyyhkeillä tai kannettavalla juomakupilla. Jos tapanasi on tarjoita koiralle omia ruokiasi tai antaa koiran syödä tehteitä, niin muista että paikallinen ruoka on eri tavalla maustettua ja yleensä tulisempaa kuin suomalainen ruoka. Tämä voi vaikuttaa koiran vatsan hyvinvointiin samoin kuin ihmisenkin.

Koiraystävälliset kohteet

Kreikassa on monia koiraystävällisiä kohteita, joissa voit viettää aikaa koirasi kanssa. Saaret, kuten Kefalonia, Korfu ja Rodos, tarjoavat kauniita maisemia ja rantoja, joissa koirasi voi nauttia merestä ja aurinkoisista päivistä. Lisäksi on olemassa useita koirapuistoja ja kävelyreittejä, joissa voit ulkoilla ja tutustua ympäristöön yhdessä koirasi kanssa. Muista kuitenkin tarkistaa paikalliset säännöt ja rajoitukset koirien pääsystä rannoille ja muihin julkisiin alueisiin.

Yleiset matkustussäännöt

Lisäksi on tärkeää pitää mielessä yleiset matkustussäännöt koiran kanssa. Pidä koira kytkettynä julkisilla paikoilla ja varmista, että sillä on asianmukainen kaulapanta tai valjaat. Kerää myös koiran jätökset ja hävitä ne asianmukaisesti.

Kommentoi ja kysy

Kehotamme sinua jakamaan omia kokemuksiasi ja vinkkejäsi matkustamisesta koiran kanssa Kreikkaan. Mikä oli suosikki koiraystävällinen kohde, jossa vierailit? Onko sinulla kysymyksiä matkustamisesta Kreikkaan koiran kanssa? Jätä kommentti alle ja keskustele muiden kanssa!

Muistathan tarkistaa ajantasaiset tiedot ja säännöt ennen matkaa virallisista lähteistä, sillä tiedot tässä artikkelissa saattavat vanhentua ajan myötä. Kreikan viranomaiset ja matkustusorganisaatiot tarjoavat päivitettyä tietoa koirien maahantuontivaatimuksista ja matkustamisohjeista.

Matkustaminen koiran kanssa Kreikkaan voi olla unohtumaton kokemus sekä sinulle että lemmikillesi. Muista noudattaa Kreikan vaatimuksia ja suunnitella matkasi hyvin, jotta voitte nauttia turvallisesta ja mukavasta matkasta yhdessä. Tutustu koiraystävällisiin kohteisiin ja tarjolla oleviin palveluihin, jotta voitte viettää ikimuistoisia hetkiä yhdessä Kreikan kauniissa ympäristössä.

Linkit tästä aiheesta

 1. Kreikan suurlähetystö – Lemmikkieläimet: https://www.greece.org/fi/lembasades.asp
  • Kreikan suurlähetystön verkkosivusto, jossa on tietoa lemmikkieläinten maahantuontivaatimuksista ja muista käytännön ohjeista.
 2. Visit Greece – Lemmikkien kanssa matkustaminen: https://www.visitgreece.gr/leisure/pets
  • Visit Greece -sivusto tarjoaa tietoa lemmikkien kanssa matkustamisesta Kreikassa, koiraystävällisistä kohteista ja aktiviteeteista.
 3. Koiraystävälliset rannat Kreikassa: https://www.discovergreece.com/fi/greek-beaches-dog-friendly
  • Sivusto, joka listaa koiraystävällisiä rantoja eri puolilla Kreikkaa.
 4. Koiraystävälliset hotellit Kreikassa: https://www.bringfido.com/lodging/hotels/country/greece/
  • BringFido-sivusto tarjoaa listan koiraystävällisistä hotelleista eri puolilla Kreikkaa.
 5. Kävelyreitit ja luonnonpuistot Kreikassa: https://www.greektravel.com/greekislands/walking/
  • Sivusto, joka tarjoaa tietoa kävelyreiteistä ja luonnonpuistoista Kreikassa, joissa voit vierailla koirasi kanssa.

Suomalaiset linkit

Laaja artikkeli koiran kanssa matkustaminen ulkomaille, sivustolla avuton.com.