KORFU – EUROOPPALAISVAIKUTTEINEN VEHREÄ SAARI

Korfun kaupunki, merinäköalaKorfu toivottaa lomailijat tervetulleeksi ihastuttavan värikimaran omaavalle kamaralleen. Korfua väitetään usein Kreikan eurooppalaisimmaksi saareksi, eikä syyttä. Se omaksui kenties parhaiten roomalaisten, venetsialaisten, brittien ja ranskalaisten vaikutteet, jotka näkyvät etenkin pääkaupungin Kerkiran kaduilla. Pastellisävyisiä taloja ei muualla Kreikassa ennen näkynyt, vaan valkoinen hallitsi kirkkaudellaan.

Saaren historia on tapahtumarikas taival, jonka aikana pikkuinen saari on vaihtanut käsiä tiuhaan ja vieraat vallat ovat päättäneet saarelaisten jokapäiväisestä elämästä, ketkä tiukalla otteella ja ketkä hellällä. Ja kuten jokaisella Kreikan alueella, myös Korfulla on oma sijansa mytologian lehdillä ja Olympoksen jumalten seikkailuissa. Meren jumala Poseidon oli viriili kuolematon, jolla oli silmää naiskauneudelle ja joka Kerkira-nymphin vieteltyään lahjoitti tälle ikioman saaren, Korfun (kreikaksi Kerkyra).

Nähtävyyksiä Korfulla on runsaasti ja suurin osa niistä liittyy saaren värikkääseen historiaan. Esimerkiksi Kerkiran vanha kaupunginosa on päässyt jopa UNESCON maailmanperintöluetteloon venetsialaisine linnoituksineen. Pääkaupungissa sijaitsee myös legendaarisen Sissin (Itävallan keisarinna) kesäpalatsi Achilleion. Vierailu Enkelilinnassa (Angelokastrossa) ja Gardikin raunioilla kuuluu myös useimpien lomaohjelmistoon.

Korfun museoissa voit ihastella saarelta löytyneitä ”aarteita”, tutustua merenelämän esittelyyn tai vaikkapa rahan historiaan. Upeissa luostareissa ja kirkoissa voit hiljaisuuden lisäksi tutustua ortodoksiseen ikonitaiteeseen.

[ad#ga-250×250]

Korfu on kuitenkin muutakin kuin historiaa ja uskontoa. Kaunis ja vaihteleva rantaviiva tarjoaa rantoja jokaiseen makuun. Valittavanasi ovat itäosan kallioiset tai länsiosan hiekkaiset poukamat. Rannoilta löytyy vesiurheilumahdollisuuksia kaiken ikäisille polkuveneilystä vesihiihtoon ja riippuliitoon. Muitakin aktiviteettejä on runsaasti tarjolla. Niihin lukeutuvat esimerkiksi Aqualand ja Hydropolis -vesipuistot, golfaus upealla kentällä, huikeat näköalat omaavat vaellusreitit, lintujen bongaus Sinisellä laguunilla (Korisionin laguunilla) tai päiväretket Pargaan, Paxokselle tai jopa Albanian puolelle.

Rentouttavan lomapäivän lopulla kaipaat taatusti paikallisen tavernan antimia. Korfulaisia ruokia ovat muun muassa kalapohjainen bianco ja bourdetto, naudanlihainen sofrito ja vegetaristien suosima sipulinen stakofisi. Niiden jälkeen saat suun makeaksi herkullisella sicomada-kakulla. Aterian seurana suosittelen maistelemaan paikallisia viinejä tai Korfun erikoisuutta, raikasta tsitsibiraa eli inkivääriolutta.

Taivaallisen illallisen nautittuasi voit sulatella ateriaa seikkailemalla lomakohteesi kaduilla ostoksia tehden. Paikallisia tuotteita ovat esimerkiksi näyttävät korut, taidokkaat pitsiset käsityöt, mitä erilaisimmat oliivituotteet, keramiikka sekä saarella valmistettavat juomat tsitsibira ja kumkvatti-likööri.

Katso myös: Korfun yleiskuvaus


Kommentit

Korfu — 1 kommentti

  1. No nyt taisi löytyä ensi kesän Kreikan kohde! Vaikuttaa mahtavalta paikalta, tähän saakka olen seikkaillut vaan tuolla Egeanmerellä. Sinne en kuitenkaan ensi vuonna aio palata, koska pakolaistilanne ei taida olla tämänvuotista paremmalla tolalla. En ole rasisti, mielestäni heitä pitää vastaanottaa ja auttaa mutta itsellä ainakin menisi ansaittu loma pilalle, jos joutuu seuraamaan ihmispolojen kärsimistä ja hukkumisisa silmien edessä sen sijaan, että makaa rannalla kirjan kanssa. Olisin varmaan kuitenkin vaan siellä rannalla auttamassa pakolaisia maihin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>