RETHYMNON

Ihastuttava Rethymnon on Kreetan pienin lääni, niin kooltaan kuin asukasluvultaan. Sen pohjoisrannikko on kuitenkin erittäin suosittu turistikohde.

[ad#ga-200×200]

Rethymnon on erinomainen lomakohde, sillä se tarjoaa niin majesteettisia vuoria kuin pehmeähiekkaisia rantojakin. Ja läänin etelärannalle pääset autolla tai bussilla noin 45 minuutissa.

Rethymnonin kaupungin nykyinen vanha osa on eräs Kreetan parhaiten säilyneistä. Sen yli 500 vuotta vanhat rakennukset tarjoavat aristokraattiset puitteet päiväkävelyllesi ja tunnet siirtyväsi Venetsian kujille. Siellä täällä törmäät myös ottomaanien arkkitehtuuriin ja vaikutteisiin. Lähes nykyisen kaupungin sydämessä seisoo myös vaikuttava venetsialainen Fortezza-linnoitus 1500-luvulta.

Vaikka Rethymnonilla ei ole esitellä runsasta skaalaa minolaisen kulttuurin loistokkaita jäänteitä, on alueella kuitenkin runsaasti kiinnostavaa nähtävää. Tutustu lähteistään ja ikivanhoista, valtavista plataaneistaan tunnettuun Argiroupoliin eli Hopeakaupunkiin. Se oli muinaisuudessa roomalaisten temmellyskenttää ja löi jopa omaa rahaansa. Aivan kylän liepeillä sinua odottaa Armenin hautausmaan minolaiset haudat ja Pente Parthenonin (Viiden neitsyen) ihmeitä tekevä kirkko.

Koska lääni on vuorten komistamaa, sinulla on mahdollisuus ihastella esimerkiksi Sfentonin luolan tippukivimuodostelmia. Vaellusretket läänin solissa ja rotkoissa houkuttelevat Rethymnoniin vuosittain kovakuntoisia luonnon ystäviä ympäri maailman.

Hanian omia poikia ovat ”Nick the Greek” Dandolos (kuuluisa pokeripeluri ja kasinoiden kauhu) ja Vardis I. Vardinogiannis (Kreikan rikkaimpia laivanvarustajia ja öljypohattoja).

Rethymnonin pienet ja sielukkaat vuoristokylät tarjoavat sydämellistä vieraanvaraisuutta ja mahdollisuuden tutustua saaren todellisiin perinteisiin.


Kommentit

Rethymnon — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>