OSTOKSET

Kuten jokaiselta matkalta, kannattaa sinun ostaa tuliaisiksi ja matkamuistoiksi juuri paikallisia tuotteita. Ne ovat useimmiten käsityötä, edustavat paikallisia perinteitä ja auttavat alueen taloutta. Niitä katsellessa, käyttäessä tai nauttiessa lomamuistot tulvivat elävinä mieleesi vuosienkin kuluttua. Kosilta voit ostaa mukaasi esimerkiksi seuraavia:

Keramiikkaa tehdään edelleen saarella vanhojen mallien ja motiivien mukaisesti. Jokaisen Kreikan alueen keramiikka poikkeaa toisten alueiden luomuksista. Kardamenassa toimii pajoja, joissa myös myydään ainutlaatuisia ruukkuja, lautasia ja mitä erilaisimpia käyttöesineitä.

Hunaja kuuluu saaren kuuluisiin tuotteisiin, ja sitä voitkin ostaa talven varalle kotiin. Ihanan aromikas ja täyteläisen makuinen timjamihunaja on erityisen suosittua. Kosin yksinoikeus on tietysti kukkasten- ja timjaminmakuinen Hippokrates-hunaja, olihan Hippokrates vakuuttunut hunajan lähes ihmeitä tekevistä terveysvaikutuksista ja vannoutunut hunajan suosittelija.

Kudostyöt ja tekstiilit ovat näytelleet Kosin historiassa tärkeää roolia, onhan se ainoita Kreikan alueita, jossa valmistettiin esimerkiksi silkkikangasta ja -vaatteita. Asukkaat myös koristelivat kudoksilla ja kudotuilla tapeteilla kotiensa seinät. Nykyään kudoksia on saatavilla esimerkiksi Asfendista.

Glykó tomatáki, eli siirappiin säilötyt pikkutomaatit ovat Kosin ylpeys, eikä niitä ole muualla maassa helppoa löytää. Erikoinen makuelämys, joka säilyy kauan.

Koruja on valmistettu saarella kautta historian, ja sinulla onkin mahdollisuus ostaa itsellesi tai lahjaksi hopeasta, kullasta tai pronssista valmistettu uniikkikoru. Toista samanlaista tuskin tulee kotikonnuilla vastaan!

Kanelláda-juomaa eli kanelinmakuista virvoketiivistettä kannattaa pakata matkalaukkuun pullollinen tai pari, sillä se on kuumalla todella virkistävää ja kylmällä siitä saa ihanasti tuoksuvan kuuman juoman. Tuote sopii myös lasten nautittavaksi, sillä se ei sisällä lainkaan alkoholia. Kanelláda esitellään Ruokailu-sivustolla.

Sumáda on monen suomalaisen makuun sopiva manteliarominen, vaalea virvoitusjuoma. Lisätietoja sumádasta löytyy Ruokailu-sivulta.

Oliivituotteet ovat perinteisiä koko Välimeren alueella. Oliivipuusta saa kestäviä ja erikoisia koristeita ja käyttöesineitä. Oliivia käytetään myös useiden kosmetiikkatuotteiden raaka-aineena. Siitä valmistetaan lisäksi antiseptistä saippuaa, joka sopii vauvojenkin herkälle iholle. Ja yllätys, yllätys, oliivejakin säilötään saarella siirappiin, tomaattien tavoin. Erilaisia oliivituotteita löytyy ympäri Kosia, mutta niiden varsinainen mekka on Kos Olive Tree -kauppa, joka sijaitsee Kanari-kadulla, Kosissa. Sieltä voit samalla kertaa ostaa myös hunajaa ja mausteita sekä yrttejä.

Nahkatuotteita löytyy Kosilta kiitettävästi, ja voitkin ostaa käsintehdyn laukun, kukkaron tai vaikkapa kesäsandaalit, jollaisia jo Hippokrateen aikaan käytettiin.


Kommentit

Kos, ostokset — 1 kommentti

  1. Onneksi luin tämän artikkelin ennen Kosille suuntautunutta matkaani ja osasisn siellä kysellä mielenkiintoisten tuotteiden perään. Paljon mukavampi tukea paikallista taloutta ja tarjota taitaville käsipareille työtä kuin ostaa kaikkialla tarjolla olevaa massatuotantoa Aasiasta. Timjamihunaja ja kanellada olivat ihanan aromaattisia ja niitä toinkin paljon talven varalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>