Kreikan autonvuokrausopas

Miksi vuokrata auto Kreikassa?

Kreikka on monipuolinen matkailumaa, jossa autonvuokraus tarjoaa useita etuja. Autolla liikkuminen antaa sinulle vapauden tutkia maan upeita maisemia ja rantoja omassa tahdissasi. Voit vierailla eri kaupungeissa, pienissä kyliä ja saarilla ilman riippuvuutta julkisesta liikenteestä. Lisäksi voit suunnitella omat reittisi ja pysähtyä nähtävyyksillä matkan varrella.

Autonvuokrauksen edut ja haitat Kreikassa

Autonvuokrauksen etuihin Kreikassa kuuluvat joustavuus, mukavuus ja helppous. Voit tutustua syrjäisempiin paikkoihin, joita julkiset kulkuvälineet eivät välttämättä tavoita. Voit myös kantaa mukanasi matkatavaroita helpommin ja liikkua omalla aikataulullasi. On kuitenkin tärkeää ottaa huomioon liikenteen erityispiirteet, kuten ahtaat kadut, ruuhkat ja pysäköintihaasteet, erityisesti suurissa kaupungeissa.

Suositellut autonvuokrausyritykset Kreikassa

Luotettavat ja suositut autovuokraamot Kreikassa

Kreikassa on useita luotettavia ja suosittuja autonvuokrausyrityksiä, jotka tarjoavat laadukasta palvelua turisteille. Alla on muutamia suosituimpia autovuokraamoja Kreikassa:

 • XYZ Rent A Car – XYZ Rent A Car on tunnettu luotettavuudestaan ja laajasta autokannastaan. Heillä on useita toimipisteitä eri puolilla Kreikkaa ja he tarjoavat kilpailukykyisiä hintoja.
 • ABC Car Rentals – ABC Car Rentals on toinen suosittu autovuokraamo, jolla on hyvä maine asiakaspalvelunsa ansiosta. He tarjoavat laadukkaita autoja erilaisiin matkailijoiden tarpeisiin.
 • DEF Auto Hire – DEF Auto Hire on luotettava vuokrausyritys, joka keskittyy erityisesti saarien vuokraukseen. Heillä on hyvät tarjoukset ja joustavat ehdot saarten tutkimiseen autolla.

On aina suositeltavaa vertailla eri autovuokraamojen tarjouksia, lukea arvosteluja ja tarkistaa asiakkaiden kokemukset ennen päätöksen tekemistä. Näin voit varmistaa, että valitset luotettavan ja sopivan autonvuokrausyrityksen Kreikassa.

Autonvuokrauksen käytännön asiat

Ajokortti ja muut vaadittavat asiakirjat Kreikassa

Kun vuokraat auton Kreikassa, tarvitset voimassa olevan ajokortin, joka vastaa maasi vaatimuksia. Yleisesti ottaen EU-alueen ajokortit hyväksytään Kreikassa. Jos sinulla on ajokortti muusta maasta, tarkista, että se on voimassa ja hyväksytty Kreikassa. Lisäksi, vuokrausyritys saattaa vaatia sinulta passin tai henkilöllisyystodistuksen sekä luottokortin varauksen tekemisen yhteydessä.

Ikärajoitukset ja lisämaksut

Kreikassa on yleensä ikärajoituksia autonvuokrauksessa. Useimmat autovuokraamot edellyttävät, että kuljettajan tulee olla vähintään 21-25 vuotta vanha, ja joissakin tapauksissa yläikaraja on 70 vuotta. Nuoremmilta kuljettajilta saatetaan periä lisämaksuja. Tarkista autovuokraamon ikärajoitukset ja mahdolliset lisämaksut ennen varausta.

Vakuutukset ja niiden kattavuus

Autonvuokrauksessa vakuutukset ovat tärkeitä turvallisuuden ja mahdollisten vahinkojen varalta. Yleensä vuokraus sisältää perusvakuutuksen, kuten kolmansien osapuolien vastuuvakuutuksen. Kuitenkin omavastuu saattaa olla korkea, joten harkitse lisävakuutuksen ottamista vahinkojen välttämiseksi. Tarkista vakuutusten yksityiskohdat huolellisesti, mukaan lukien vahingonkorvausvastuun määrä ja rajoitukset, ennen kuin allekirjoitat vuokrasopimuksen.

Parhaat autonvuokrauskohteet Kreikassa

Ateena ja muut suuret kaupungit

Ateena, Kreikan pääkaupunki, on erinomainen paikka vuokrata auto ja tutustua sen nähtävyyksiin, kuten Akropoliin temppeliin ja Plakan historialliseen kaupunginosaan. Lisäksi suuret kaupungit, kuten Thessaloniki ja Patras, tarjoavat upeita kohteita, joita voi helposti tutkia autolla. Vuokraamalla auton suurista kaupungeista voit myös tehdä päiväretkiä ympäröivään maaseutuun ja löytää piilotettuja aarteita.

Saariston helmiä: Santorini, Mykonos, Kreetan saari jne.

Kreikan saaristo on täynnä upeita kohteita, joihin autonvuokraus tarjoaa erinomaisen tavan tutustua niihin. Saaret, kuten Santorini, Mykonos ja Kreetan saari, tarjoavat henkeäsalpaavia maisemia, kauniita rantoja ja perinteisiä kyliä. Autolla liikkuminen saarilla antaa sinulle vapauden tutkia niiden eri puolia ja löytää syrjäisiä paratiisirantoja tai viehättäviä vuoristokyliä.

Ota huomioon, että jotkut saaret voivat olla vuoristoisia tai niiden tiet voivat olla kapeita ja mutkaisia, joten muista varovaisuus ja sopeuta ajotyyliäsi kyseisen saaren olosuhteisiin.

Liikennesäännöt ja -kulttuuri Kreikassa

Tärkeimmät liikennesäännöt

Kun liikut autolla Kreikassa, on tärkeää noudattaa paikallisia liikennesääntöjä. Muutamia tärkeitä sääntöjä ovat:

 • Ajoliikenne on oikeanpuoleinen (onneksi!).
 • Nopeusrajoitukset: Yleiset nopeusrajoitukset ovat 50 km/h taajamissa, 90 km/h maanteillä ja 120 km/h moottoriteillä. Kuitenkin nopeusrajoituksiin voi tulla vaihteluita tietyillä tieosuuksilla, joten kiinnitä huomiota liikennemerkkeihin.
 • Turvavyön käyttö on pakollista kaikille matkustajille autossa.
 • Puhelimella ei saa puhua ajaessa, ellei käytä handsfree-laitetta.
 • Alkoholin veren alkoholipitoisuus raja on 0,5 promillea.
 • Käytä aina vilkkua ja noudata tieliikennemerkkejä.

Paikallinen liikennekulttuuri ja vinkit turvalliseen ajamiseen

Paikallinen liikennekulttuuri Kreikassa voi olla hieman erilainen kuin olet tottunut. Seuraavat vinkit voivat auttaa sinua turvallisessa ajamisessa:

 • Varo ahtaita katuja ja kapeita kaistanleveyksiä, erityisesti vanhojen kaupunkien keskustoissa.
 • Ole valppaana moottoriteillä ja maanteillä, erityisesti ohituksissa ja nopean ajon alueilla.
 • Pidä huolta pysäköintiin liittyvistä säännöistä ja maksuista. Varmista, että pysäköit sallituille alueille välttääksesi sakot tai hinauksen.
 • Kiinnitä huomiota jalankulkijoihin ja pyöräilijöihin, erityisesti vilkkailla alueilla.

Muista myös, että liikennemerkit voivat olla Kreikassa eri tavalla merkittyjä kuin kotimaassasi. Tutustu tärkeimpiin liikennemerkkeihin ennen matkaasi.

Autonvuokraus Kreikassa: Vinkkejä ja huomioitavaa

Varaa autonvuokraus etukäteen

On suositeltavaa varata autonvuokraus etukäteen ennen matkaasi Kreikkaan. Näin voit varmistaa, että saat haluamasi auton ja parhaat hinnat. Lisäksi etukäteisvaraus säästää aikaa ja vaivaa saapuessasi Kreikkaan, kun auto odottaa sinua valmiina.

Tarkista vuokrausehdot ja -hinnat

Ennen kuin vahvistat autonvuokrauksen, tutustu huolellisesti vuokrausehtoihin ja hinnoitteluun. Tarkista mahdolliset piilokulut, kuten polttoaineen täyttöpalvelumaksut tai ylimääräiset vakuutukset. Vertaile myös eri autovuokraamojen tarjouksia ja valitse luotettava ja edullinen vaihtoehto.

Tutustu pysäköintimahdollisuuksiin

Kreikan suurimmissa kaupungeissa pysäköintitilanne voi olla haastava. Tutustu etukäteen kaupunkien pysäköintimahdollisuuksiin ja sääntöihin. Varmista, että ymmärrät, missä voit pysäköidä ja mitkä ovat mahdolliset pysäköintimaksut. Joissakin paikoissa saatat tarvita pysäköintiluvan tai -kortin, joten varmista, että sinulla on tarvittavat asiakirjat mukanasi.

Tee huolellinen tarkastus vuokra-autosta

Ennen kuin otat vuokra-auton käyttöösi, tee perusteellinen tarkastus sen kunnosta. Tarkista mahdolliset naarmut, lommojen tai vaurioiden merkit yhdessä vuokrausyrityksen kanssa. Ota valokuvia tai videoita autosta ennen lähtöä, jotta voit dokumentoida sen alkuperäisen kunnon. Tämä auttaa välttämään mahdollisia kiistoja palautuksen yhteydessä.

Paikallinen liikennejärjestelmä ja vaihtoehtoiset kulkuneuvot

Joukkoliikenne Kreikassa

Kreikassa on useita vaihtoehtoja joukkoliikenteen käyttämiseen, erityisesti suurissa kaupungeissa. Ateenassa ja Thessalonikissa on hyvin kehittynyt metroverkosto, joka helpottaa liikkumista kaupungin eri osissa. Lisäksi kaupungeissa on bussi- ja raitiovaunulinjoja, jotka tarjoavat kätevän tavan matkustaa.

Joukkoliikenteen käyttö voi olla edullinen vaihtoehto, mutta se saattaa olla rajoitettu tietyillä alueilla tai aikoina. Tarkista aikataulut ja reitit etukäteen, jotta voit suunnitella matkasi jouhevasti.

Pyöräily ja kävely

Joissakin kaupungeissa, kuten Ateenassa, pyöräily on suosittu tapa liikkua. Kaupungissa on pyöräkaistoja ja pyörävuokrauspalveluita, jotka mahdollistavat pyörällä liikkumisen helposti. Kävely on myös mukava tapa tutustua kaupunkien nähtävyyksiin, varsinkin historiallisissa keskustoissa ja saarilla, joissa tieliikenne voi olla rajoitettua.

Taksit ja taksipalvelut

Taksit ovat yleinen ja kätevä tapa liikkua Kreikassa. Voit löytää taksiasemia kaupunkien keskustoista, lentokentiltä ja tärkeimmiltä matkailualueilta. On suositeltavaa käyttää virallisia taksia, jotka tunnistaa niiden lisensoinnista ja taksimittarista. Nykyään myös mobiilisovellukset, kuten Uber, ovat saatavilla joissakin kaupungeissa tarjoten vaihtoehtoisen taksipalvelun.

Muista aina tarkistaa hinnat ja matkareitit ennen matkaa sekä varmistaa, että taksimittari on päällä matkan aikana.

Linkkejä aiheeseen sopien

 1. Visit Greece: Virallinen matkailusivusto, josta löydät tietoa autonvuokrauksesta ja matkailusta Kreikassa.
 2. Auto Europe: Autovuokraamo, joka tarjoaa laajan valikoiman autonvuokrausvaihtoehtoja eri puolilla Kreikkaa.
 3. Discover Cars: Vertailusivusto, joka auttaa sinua löytämään parhaat autonvuokraustarjoukset Kreikassa.
 4. Lonely Planet – Greece: Lonely Planetin Kreikan matkaopas, joka sisältää tietoa autonvuokrauksesta ja matkailusta eri kohteissa Kreikassa.
 5. TripAdvisor – Car Rental in Greece: TripAdvisorin sivu autonvuokrauksesta Kreikassa, jossa voit lukea arvosteluja ja löytää suosituksia luotettavista autovuokraamoista.
 6. Kreikan liikenneturvallisuusvirasto: Kreikan liikenneturvallisuusviraston virallinen verkkosivusto, josta saat tietoa liikennesäännöistä ja -turvallisuudesta Kreikassa.
 7. Kreikan saarten kartta: Interaktiivinen kartta Kreikan saarista, joka auttaa sinua suunnittelemaan autolla tehtäviä retkiä ja tutustumiskohteita saaristossa.