MUSEOT

Lefkaksen museoissa voit tutustua saarelta kaivettuihin löytöihin mutta myös uskonnolliseen ja kansantaiteeseen liittyvään esineistöön. Kokoelmiin ei kuulu maailmankuuluja helmiä, mutta museot ovat silti vierailemisen arvoisia.

Arkeologinen museo Lefkadan kaupungissa esittelee saarelta löytynyttä esineistöä. Suurin osa löydöistä on tehty muinaisen Nirikoksen ja Nidrin alueilta sekä Frynin luolasta. Kokoelmiin kuuluvat niin keramiikka, marmoripatsaat, korut kuin työkalut ja hautaesineetkin. Odysseuksen Ithaka -teoriaa puoltaneen saksalaisen arkeologin Dörpfeldin löydöt on koottu omaksi kokoelmaksi. Museon tiloissa on myös uskonnollisten ikonien kokoelma.

Puhelinnumero: 26450 21635

Avoinna päivittäin, paitsi maanantaisin, kello 8.30 – 14.30.

Lipun hinta: 2 €, opiskelijat 1 €.

Faneromenin luostarimuseo toimii Fameromenin luostarin tiloissa, Frynin kylän ulkopuolella, lähellä pääkaupunkia. Museon esineistö on peräisin saaren kirkoista ja luostareista ja kattaa ajanjakson toisen turkkilaisvallan (1479 – 1684) vuosista aina saaren Kreikan valtioon liittämiseen vuonna 1864. Esineistö on pääasiassa ikoneita, ikonostaaseja, ovipaneeleja, kirkollisia käsikirjoituksia, sekä jumalanpalveluksissa käytettäviä esineitä. Museo on avoinna huhtikuun ja syyskuun lopun välillä päivittäin kello 9 – 13 ja 18 – 20, ja sinne on ilmainen sisäänpääsy.

Puhelinnumero: 26450 21105

[ad#ga-250×250]

Lefkaslaisen kirjonnan ja koruommeltöiden kansantaiteen museo ”Maria Koutsohero” sijaitsee Karian silmää hivelevän kauniissa vuoristokylässä, noin 17 kilometrin päässä Lefkadasta. Se esittelee yksityisissä tiloissa saaren naisten luomia ristipisto- ja koruommeltöitä, sekä niiden valmistamisessa käytettäviä apuvälineitä. Museon ylätasolla voit tutustua myös alueen kuuluisaan Karsanikin ompeleeseen. Alataso on sisustettu perinteiseen saarelaiseen tyyliin jokapäiväisessä elämässä tarvittuine esineineen. Tänäänkin voit nähdä kansallispukuisia naisia käsitöidensä parissa. Museo on avoinna huhtikuun ja marraskuun välillä päivittäin kello 9 – 21. Sisäänpääsymaksu on 2,5 €.

Puhelinnumero: 26450 41590

Kontomihion sfakiateslaisten kansantaiteen museo avasi ovensa vuonna 2004. Se sijaitsee mäntymetsän suojissa, Kavalo-kylän vanhassa kansalliskoulussa. Kavalokseen on Lefkadasta matkaa noin 10 kilometriä. Museon tarkoituksena on tutustuttaa vierailijat alueen perinteiseen elämäntapaan. Museossa on nähtävillä perinteinen keittiö leivinuuneineen, eri ammattien työkaluja, kudontatöitä, kansallispukuja ja vanhoja valokuvia. Museo on avoinna elokuun ja tammikuun välillä päivittäin kello 9 – 13 ja 18 – 21. Sisäänpääsy on vapaa.

Puhelinnumero: 26450 41590

Gramofonien ja levysoittimien museo on pieni, yksityinen museo Lefkadan pääkadulla, osoitteessa Kalkani 2. Erikoinen museo tarjoaa sinulle pikakatsauksen gramofonien ja levysoittimien historiaan ja kehitykseen. Lisäksi kokoelmiin kuuluu muun muassa vanhoja levyjä, kirjoja, seteleitä ja postikortteja. Museo on avoinna maaliskuusta lokakuun loppuun päivittäin kello 10 – 14 ja sinne on vapaa pääsy.

Puhelinnumero: 26450 21088

 


Kommentit

Lefkas, museot — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>