NÄHTÄVYYDET

Vaikka Santorini ei ole kooltaan suuri saari, on siellä kuitenkin kiitettävästi nähtävää.

[ad#ga-200×200]

Saaren historiasta ja muinaisten asukkaiden elintavoista saat selkeimmän kuvan vierailemalla Akrotirin kaupungin kaivauksilla.  Sieltä löydettyä esineistöä on nähtävillä Thiran esihistoriallisessa museossa. Mesa Gonian vuoden 1956 maanjäristyksen tuhoamasta kaupungista löytyy vanha bysanttilainen kirkko Panagia Episkopi. Imeroviglin kylässä sijaitsee Skarosin puolustuslinnoitus ja lisäksi Emporio-kylän vanha linna Castelli tarjoaa sinulle vuosisatojen takaista tunnelmaa. Dominikaaninen luostari on myös elämys sinne suuntaaville. Oiassa kannattaa tutustua Merimuseoon, joka toimii vanhan venetsialaisen palatsin raunioilla.

Santorini on tunnettu hienoaromisista viineistään, ja useille viinitiloilla järjestetään opastettuja kierroksia ja maistiaisia. Oivana esimerkkinä mainittakoon Koytsoyanopouloksen veljesten viinitila, jolla toimii myös Volcan Wines -museo.

Luonnon erikoisuuksia arvostavien tulisi pistäytyä ihailemassa maan ainoaa toimivaa tulivuorta Nea Kamenia ja vierailla nauttimassa Palea Kamenin lämpimistä lähteistä, joiden rikkiperäinen vesi on allasi toimivan tulivuoren lämmittämää. Geologisiin erikoisuuksiin kuuluu myös koko länsipuolen äkkijyrkkä kallioseinämä, jonka huipulle mm. pääkaupunki Fira on rakennettu.

Thirasian saari on toinen Santorinin asutuista saarista, ja sinne on vain muutaman minuutin venematka pääsaarelta. Saarella sijaitsee muutamia vielä suhteellisen aitohenkisiä kreikkalaiskyliä, joissa voit tutustua paikalliseen elämänmenoon.

Faros on maailman tunnetuimpia majakoita. Ranskalaisten vuonna 1892 rakentamalta majakalta näet paikallisten mukaan yhden upeimmista auringonlaskuista.

Lue myös:


Kommentit

Santorinin nähtävyydet — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>