RUOKAILU

kreikkalainen-salaattiKorfun historiaan, ja siten luonnollisesti myös sen ruokakulttuuriin, ovat vuosisatojen saatossa vaikuttaneet monet kansat – venetsialaiset, englantilaiset, ranskalaiset ja jopa venäläiset. Saaren ruokaperinne keskittyy kuitenkin muun Kreikan tavoin palkokasveihin, tuoreisiin vihanneksiin, meren antimiin ja aromikkaaseen lihaan. Niistä on silti Korfulla luotu aivan omat ruokalajinsa, joita sinun kannattaa valita menulta, ja joiden ansiosta lomastasi muodostuu myös kulinaristinen seikkailu. Ruoan seuraksi voit valita jonkin paikallisen viinin tai raikkaan inkiväärioluen tsitsibiran (josta voit lukea lisää Ostokset-sivulta).

Perinteisiä korfulaisia ruokia, joita suosittelemme maistamaan:

Sofrito (Σοφρίτο) on naudanlihaa, joka tarjoillaan vaalean, valkosipulisen ja viinipohjaisen kastikkeen sekä perunamuusin tai riisin kera. Naudanliha on ennen hauduttamistaan leikattu viipaleiksi, jauhotettu ja paistettu. Se oli ennen vain sunnuntaisin ja juhlapyhinä tarjottava ruoka.

Pastitsada (Παστιτσάδα) on naudanlihaa tai kukkoa, joka haudutetaan kattilassa mausteiden ja tomaattien kanssa. Liha kastikkeineen tarjoillaan makaronien tai perunoiden kera. Myös pastitsada oli ennen sunnuntai- ja juhlaruokaa.

Bourdeto (Μπουρδέτο) on kalaa, joka on haudutettu mausteisessa punapaprikakastikkeessa. Tulisen makunsa vuoksi bourdetto oli ennen perinteinen talviruoka.

Bianco (Μπιάνκο) valmistetaan perunoista ja kalasta kattilassa hauduttamalla, ja loppuvaiheessa siihen lisätään sitruunamehua. Kyseessä on siis korfulainen kalakeiton muunnos.

Poplpetone (Ποπλπετόνε) on kattilassa haudutettava lihamureke, joka on ensin paistamalla ruskistettu. Murekkeen keskellä on useimmiten keitettyjä kananmunia.

Stakofisi (Στακοφύσι) on sipulirenkaista ja purjosta sekä tomaateista valmistettu kasvisruoka.

Numbulo (Νουμπούλο) on kinkkua oleva alkuruoka. Se valmistetaan savustetusta porsaan fileestä.

Jälkiruoaksi voit valita esimerkiksi suussa sulavaa sicomadaa (συκομάδα), joka muistuttaa kakkua. Se sisältää viikunaa, mantelia, appelsiininkuorta, kanelia, viiniä ja ouzoa.


Kommentit

Korfu, Ruokailu — 1 kommentti

  1. No, siinä olikin sitten jo listattuna aika lailla noita Korfulla tarjottavia ruokalajeja mutta nyt kaivattaisiin sitten omakohtaisia kokemuksia niistä parhaista tavernoista! Missä olette omalla lomallanne ruokailleet, oliko paikka mielestänne kallis, pelasiko palvelu ja maittoiko menu?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>