RUOKAILU

kreikka-leima-souvlakiSaaren turistien suosimilla alueilla sijaitsee lukemattomia palkittuja ravintoloita, tavernoita ja pikaravintoloita, joista löytyvät niin paikalliset herkut kuin souvlakit, piiraat, pizzat ja hampurilaisetkin. Nyrkkisääntönä voidaan kuitenkin sanoa, että kannattaa seurata missä paikalliset syövät… turistien suosimien paikkojen tarjonta on sekä kalliimpaa että huonompilaatuista. Jos siis olet erityisen tarkka siitä, millä makunystyröitäsi hellit, kannattaa suosia pienempiä perhetavernoita, joissa laatu on kunnia-asia.

Paikalliset suosivat esimerkiksi Imeroviglin, Amoudian, Pyrgoksen, Akrotirin, Vlyhadan ja Monolithoksen tavernoja. Lisäksi eräät Oian ja Firan pienemmät ravintolat ovat kuuluisia auringonlaskunsa lisäksi korkealaatuisesta menustaan, josta joudut kylläkin maksamaan sen mukaisesti.

Missä sitten ruokailetkin, tutustu saaren kulinaarisiin erikoisuuksiin, joita löytyy useimmista ravintoloista ja tavernoista. Kokeile oliiviöljyllä ja sipulilla terästettyä favaa, sahramileipää, Santorinin kirsikkatomaatteja ”tomatineja”, vain saarella kasvavaa valkoista munakoisoa (jota paikalliset kutsuvat usein nimellä ”rakkauden omena”), tomaattipyöryköitä, ”tomatokeftedes” sekä paikallista makkaraa. Tarkista myös, löytyisikö menulta Chloro-juustoa, joka on paikallinen tuorejuusto. Ja aterian kruunaa tietysti pullo paikallista viiniä.


Kommentit

Ruokailu Santorinilla — 3 kommenttia

  1. Santorinilla ruokailuun liittyen voisin antaa vinkiksi pari loistavaa ravintolaa Oialla, toinen on nimeltään 1800 ja toinen Nectar & Ambrosia. Ne ovat aika hintavia, eli kukkarossa pitää olla täytettä tai Visalla katetta, mutta romantiikannälkäisille juuri sopivia. Jos kaipaatte edullisempaa menua, sellaista kannattaa kokeilla ainakin bussiaseman läheisyydestä löytyvässä Rocassa.

  2. Ja ruoan seuraksi luonnollisesti jotain paikallista viiniä tai olutta. Santorinin viinit ovat maailmankuuluja ja monia palkintoja saaneita mahtuu joukkoon. Niiden aromit ovat vulkaanisen maaperän ansiosta kerrassaan ainutlaatuisia ja jo vähänkään viineistä ymmärtävä tajuaa eron esimerkiksi samoslaiseen viiniin, jotka nekin ovat laadullisesti loistavia. Oluiden saralla voin lämpimästi suositella esimerkiksi Crazy Donkeyta tai Volkania, jotka ovat siis Santorinin omia tuotteita, eikä niitä helpolla muualta löydy.

  3. Perivoloksen kohdalla voisin suositella ruokapaikoiksi esimerkiksi Terra Neraa tai Afrosta, ovat kohtuuhintaisia ja molemmilla on laaja menu koko perheen makuun, eli lapsille valittavissa jopa pizaa, jolleivät tykkää perinteisestä kreikkalaisesta tai grillipaloista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>