RANNAT

Korfu tunnetaan maailmalla 220 kilometrin upeasta rantaviivastaan ja saarelta löytyy sopiva uimaranta jokaiseen makuun. Yleiskuvauksena voidaan todeta, että itäosan rannat ovat enimmäkseen kallioisia tai kivisiä ja saaren länsiosasta löytyvät hiekkaiset, tai hiekan ja mukulakiven sekaiset rannat. Makuasioista on tietysti turha kiistellä, mutta tässä ovat eräät vihreän saaren vaikuttavimmista rannoista:

Aharavi on saaren pohjoisosassa oleva turistikeskus ja sen 3 kilometrin hiekkaranta sopii erinomaisesti myös lasten hiekka- ja vesileikkeihin, sillä ranta on loiva. Rannalta löytyvät tärkeimmät palvelut, ja se on omiaan vesiurheiluun. Iltapäivisin se saattaa tosin olla tuulinen.

Agios Georgios on 2 kilometrin pituinen hiekkaranta Korfun luoteisosassa. Sen laitamat ovat tuulettomia mutta keskiosa on omiaan myös purjelautailun harrastukseen. Rannan lähettyvillä sijaitsee useita hotelleja ja baareja.

Agios Stefanos on suuri ja kaunis, vihreiden vuorenrinteiden reunustama, hiekkaranta samannimisessä kalastajakylässä.

Dasia löytyy läheltä Kerkiran kaupunkia, ja sen loiva ranta on hiekan ja kiven sekoitetta. Rannalla on erinomaiset mahdollisuudet vesiurheilun harrastukseen, ja siltä löytyvät myös tavernat, kahvilat, baarit ja majoituspaikat.

Gouvia on 2 kilometrin pituinen soraranta samannimisen vilkkaan kaupungin edustalla, noin 8 kilometriä Kerkiran eli Korfun kaupungista. Se on etenkin turistien suosiossa, joten rannalta löytyvät kaikki mukavuudet ja mahdollisuus vesiurheiluun.

Glyfadan hiekkaranta turkoosine vesineen sijaitsee noin 15 kilometriä Kerkiran kaupungista. Se sopii mainiosti myös lapsiperheille, sillä ranta on loiva ja siltä löytyvät kaikki mukavuudet. Se on lisäksi Korfun puhtaimpia rantoja. Iltapäivisin tuuli saattaa nostattaa aallokon.

[ad#ga-250×250]

Kavos on 3 kilometrin kaunis ranta Korfun kaakkoiskärjessä. Sen vesi on taivaansinistä ja kylmähköä. Rannalta löytyvät myös ravintolat ja yökerhot, ja se onkin suosittu erityisesti brittinuorison keskuudessa, sillä he viihtyvät alueen baareissa aamutunneille saakka.

Peroulades on Korfun luoteisosassa sijaitseva koko perheelle sopiva hiekkaranta. Sitä ympäröivät valtavat kalliot, mutta vesi on erityisen puhdasta ja ranta loiva. Kreikkalaiset pitävät sitä yhtenä saaren kauneimmista.

Sidarin pitkä hiekkaranta on turistien perinteisimpiä koko perheen suosikkeja, ja sen luota löytyy suuri määrä palveluita hotelleista kauppoihin ja tavernoihin, sekä vesipuisto.

Canal D’Amour (Rakkauden kanaali) on Sidarin rannan vasemmalla laidalla, ja on oikeastaan kahden kallion välinen tunneli. Legenda kertoo, että jokainen sen kautta uinut löytää elämänsä rakkauden. Kannattaa käydä kokeilemassa, jos vielä etsit sitä ainoaa oikeaa!

Rauhallisemmat rannat:

Avlaki on turisteille vielä suhteellisen tuntematon ranta, vaikka se onkin paikallisten suosiossa. Heitä löydät sieltä lähinnä viikonloppuisin. Hiekan ja kiven sekainen pitkä ranta sijaitsee Kassiopin ja Agios Stephanoksen välissä. Iltapäivän puolella sieltä löytyy myös vilvoittavaa tuulta. Rannalta ei löydy mukavuuksia.

Ermones Kerasia on rauhallinen poukama, joka sijoittuu Koulouran ja Agios Stephanoksen välille. Se on hiljainen mutta kaunis ranta, jolta löytyvät perusmukavuudet kuten suihku, pukukoppi, aurinkotuolit & – varjot sekä yksi pieni taverna. Huomaa, että vaikka ranta on aluksi loiva, se jyrkkenee yhtäkkiä.

Myrtiotissa on Korfun länsiosan pieni kullanvärinen hiekkaranta, jonka vesi on kristallinkirkasta ja jolla luultavimmin törmäät myös aataminasuisiin auringonpalvojiin, vaikka Kreikassa laki kieltääkin rannoilla alastomana kirmailun. Rannalla on pieni ruokala, joka vuokraa aurinkotuoleja ja -varjoja. Huomioi, että parkkipaikalta rannalle johtava polku on suhteellisen jyrkkä.

Korfun keskimääräiset meriveden lämpötilat kesäkuukausien aikana:

toukokuu  21 C
kesäkuu     23 C
heinäkuu   25 C
elokuu        27 C
syyskuu      24 C
lokakuu      22 C

 


Kommentit

Korfu, Rannat — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>