SAAPUMINEN & LIIKKUMINEN

Antiikin-Kreikkalainen-laiva-postimerkkiSamokselle pääsee kesäkuukausien aikana helpoiten Suomesta suoraan pakettimatkan ostamalla, jolloin säästyt lentojen ja majoituksen etsimiltä. Matkatoimistoista ainakin Finnmatkat ja Kreikanlomat palvelevat tarpeitasi. Itsenäisesti matkaavien kannattaa huomioida seuraavat seikat:

Lennot Suomesta:

Pelkät lennot saarelle hoituvat helpoiten lentämällä ensin Ateenaan ja sieltä sitten Samokselle. Ateenaan lentävät edullisimmin Blue1 ja Norwegian (menopaluulipun saat jopa alle 300 €, riippuen kuinka ajoissa teet varauksesi).

Ateenasta Samokselle lentävät tunnissa puolestaan Aegean Airlines ja Olympic Air (lippu maksaa noin 100 €/ suunta), ja lento kestää vajaan tunnin verran. Lentokenttä ”Aristarkhos of Samos” sijaitsee vain 5 kilometrin etäisyydellä Pythagorion-kaupungista.

Laivalla Kreikassa:

Ateenasta pääset Piraeuksen satamasta päivittäisillä vuoroilla suoraan pääkaupungin Vathin satamaan Nel Linesilla (halvin lippu maksaa 36 €/ suunta), jolloin matka kestää noin 16 tuntia. Saarelle pääset tutustumaan myös muilta lähisaarilta laiva- ja veneyhteyksien avulla, joita ei kuitenkaan välttämättä ole päivittäin.

Samoksella Liikkuminen:

[ad#ga-200×200]

Saarella on helppoa liikkua kaupungista toiseen ja myös lähes kaikkiin kyliin paikallisbusseilla, joista osa on vanhempaa mallia, tosin hyvin huollettua. Aikuisten 24 tunnin lippu maksaa 9 €, 6 – 12-vuotiaiden 7€, ja sitä nuoremmat matkustavat ilmaiseksi.

Koska yhteyksiä ei kuitenkaan ole moniinkaan kohteisiin montaa päivässä, on suositeltavaa vuokrata auto tai skootteri – polkupyörää suosittelemme vain kovakuntoisimmille, paitsi jos haluat ajella tasankoalueilla -, mikäli aiot tutustua saareen laajemmin. Menopelin voit vuokrata allesi jostakin saaren kymmenistä vuokraamoista, joita löytyy kaikista kaupungeista ja suosituimmista turistikylistä. Voit suorittaa varauksen myös etukäteen, jolloin useat vuokraamot toimittavat auton ilmaiseksi lentoasemalle sinua odottamaan.  Mikäli haluat tehdä etukäteisvarauksen jonkin paikallisen varaamon kautta, joudut pyytämään heiltä hintatarjousta, sillä hintoja ei löydy netistä. Tieverkosto on kreikkalaisen mittakaavan mukaan suhteellisen hyväkuntoinen, mutta paikallista ajokulttuuria tulee varoa.

Luitko jo artikkelit:

 


Kommentit

Samos, liikkuminen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>