Matkustit mihin tahansa, niin kohdemaan kieltä on hyvä osata edes muutama sana. Kieli on avain kulttuuriin ja kaikkialla kunnioitetaan sitä jos on vaivautunut opettelemaan paikallista kieltä. Matkasta saa enemmän irti kun ymmärtää opasteita ja katukylttejä.

Kreikan kielestä on tällä sivustolla muutama artikkeli:

Yleistä kreikan kielestä – Mistä kreikan kieli on tullut ja mihin sitä on historiassa käytetty. Linkkejä kreikan kursseille.

Kreikan aakkoset – Kreikan kielen aakkoset ja numerot. Opettele ainakin ne.

Hyödyllisiä sanoja – Tärkeimmät sanat ja sanonnat kreikaksi lisättynä ääntämisohjeilla. Näillä pääset alkuun.

Muulla netissä:

Englanninkielinen Greek language sivusto.

 

kreikkalainen näppäimistö

 


Kommentit

Kieli — 1 kommentti

  1. Kiva kreikankielen esittely, vaikka kieli vaikuttaaki aika vaikealta. Onneksi Kreikassa kokemukseni mukaan pärjää oikeastaan kaikkialla englannilla, toisin kuin esimerkiksi Ranskassa tai Espanjassa, etenkin ranskalaiset taitaa olla jo periaatteessa enkkua vastaan… vähän ku me suomalaiset ruotsinkieltä. Vaan pikkukylissä vanhempi polvi ei osannut auttaa, mutta sydämellisenä kutsui aina paikalle jonkun nuoremman, joka osasi englantia. Ja elekieli avuksi, jos sanat loppuu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>