SAAPUMINEN JA LIIKKUMINEN

korfu-hermes

Hermes

Jos et halua itse huolehtia lomasi pääkohdista, eli lennoista ja majoituksesta, on yksinkertaisin tapa matkustaa Korfulle varata valmismatka. Matkatoimistoista ainakin Finnmatkat toteuttaa pakettimatkoja upealle saarelle. Niille, jotka matkustavat omatoimisesti, olemme koonneet alle tärkeimmät tiedot Korfulle matkaamisesta ja siellä liikkumisesta.

Lennot Suomesta:

Korfulle lentää Suomesta suoraan Norwegian (www.norwegian.com/fi) ja edestakaisen lentolipun voit saada jopa 250 €:n hintaan, mikäli teet varauksesi hyvissä ajoin. Lentoaika Kerkiran kansainväliselle lentokentälle on 3h 35 min. Lentoasema sijaitsee vain 3 kilometrin etäisyydellä Kerkiran kaupungista.

Lentäen Ateenan kautta:

Muussa tapauksessa voit lentää ensin Ateenaan Norwegianin lisäksi Blue1:lla (www.flysas.com/fi) ja jatkaa sieltä matkaasi Aegean Airlinesilla (en.aegeanair.com) Korfulle. Aegean Airlinesin edullisin lippu maksaa 46 €/ suunta ja tunnin kestäviä lentoja on päivittäin. Myös Olympic Air (www.olympicair.com/en) lentää saarelle, mutta sen hinnat ovat halvimmillaankin lähes kaksinkertaiset.

Laivalla Kreikasta:

Jos matkaat muualla Kreikan läntisellä mannermaalla, pääset sieltä Korfulle laivalla Igoumenitsan satamasta. Igoumenitsasta, sen vanhasta satamasta, lähtee autolautta saarelle useita kertoja päivässä. Yhdensuuntainen lippu maksaa 10 € ja matka kestää noin 1,5 tuntia. Muutaman kerran päivässä kulkevalla Flying Dolphin -aluksella matka taittuu 45 minuutissa.

 

Korfulla liikkuminen:

[ad#ga-250×250]

Saaren bussiliikenne on hyvin organisoitu, joten voit liikkua linja-autolla eri puolelle saarta. Pääkaupunkia Kerkiraa palvelevat sen sisäisen liikenteen siniset bussit ja muuta saarta ns. vihreät bussit. Useimpiin kohteisiin on monia päivittäisiä yhteyksiä, ja liput maksavat 1,60 – 4,40 €/ suunta. Tarkat aikataulut löytyvät sivulta KTEL Kerkyra (http://www.ktelkerkyras.gr/?module=default&pages_id=7&lang=en)

Vuokraamalla käyttöösi auton tai skootterin pääset kuitenkin kulkemaan oman aikataulusi mukaan. Saarella sijaitsee lukuisia vuokraamoita, joiden ilmastoidun auton päivävuokra on alkaen 30 – 40 € ja skootterin 15 €. Muista varoa muita tielläliikkujia, sillä kreikkalaisten lisäksi Korfun teillä viilettää etenkin elo-syyskuun aikaan myös yhtä huimapäisiä italialaisia.

Kerkiran (Korfun) kaupungissa toimii myös EasyBike-polkupyörien vuokrausohjelma (www.easybike.gr). Ohjelmaan kuuluvilta 8 asemalta voit vuokrata itsellesi pyörän kaupungilla liikkumiseen. Satunnaiselle käyttäjälle maksu on yhdeltä päivältä 1 € plus 0,5 €/ ensimmäinen 30 min ja sen jälkeen 1 €/ jokainen seuraava 30 minuuttinen. Saat pyörän käyttöösi kullakin asemalla olevan pankkiautomaattia muistuttavan laitteen avulla. Syötät luottokorttisi koneeseen, jonka jälkeen se vapauttaa yhden polkupyörän (jokaisella pyörällä on oma koodinumeronsa). Pyörän voit palauttaa mille tahansa 8 asemasta asettamalla pyörän telineeseen, johon se automaattisesti lukkiutuu. Sen jälkeen kone tunnistaa pyörän koodinumeron ja laskee ajan, jonka se oli sinulla käytössä ja veloittaa korttiasi sen mukaan.

Katso myös: liikkuminen Kreikassa


Kommentit

Korfu, liikkuminen — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>