NÄHTÄVYYDET

[ad#ga-250×250]

Vehreällä Korfun saarella muinaisuus ja nykypäivä elävät uskomattomassa sopusoinnussa, joten aurinkolomaasi voit helposti yhdistää aimo annoksen historiaa ja kulttuuria. Merellinen ympäristö on lisäksi oiva paikka nauttia monista sellaisistakin vesiurheiluista ja -riennoista, joihin Suomessa harvoin pääset tutustumaan.

Korfun pääkaupunki Kerkira (Korfu) ja sen lähialue tarjoaa ainutlaatuisen tilaisuuden palata ajassa taaksepäin. Voit esimerkiksi vierailla legendaarisen Itävallan keisarinnan Elisabetin, eli kaikkien tunteman Sissin, kesäpalatsissa Achilleionissa tutustumassa kuninkaallisen elämän puitteisiin. Ja vielä kauemmas ajassa pääset palaamaan vierailemalla ihastuttavassa vanhassa kaupunginosassa, jonka romanttinen ilmapiiri ja arkkitehtuuri jättävät vierailijaan unohtumattoman vaikutuksen. Syystäkin se komeilee vuodesta 2007 UNESCOn maailmanperintöluettelossa. Näkemisen arvoisia ovat ehdottomasti myös vanhankaupungin venetsialaiset linnoitukset.

Muita historiallisia kohteita ovat Gardikin linnan rauniot lähellä Korisionin laguunia ja bysanttilainen Angelokastro (Enkelilinna) lähellä Paleokastritsaa, saaren korkeimmalla huipulla.

Olennaisena osana Kreikan lomaa ovat myös museot. Korfun museoista tunnetuimpia ovat Arkeologinen museo, merenelämää esittelevä Simpukkamuseo, pääkaupungin Aasialaisen taiteen museo ja Numismaattinen museo.

korfu-ortodoksinen-kirkkoKomeita luostareita ja kauniita kirkkoja ei kannata Korfullakaan vältellä, sillä niiden viileydessä voit ihastella ainutlaatuisia ikoneja, seinämaalauksia ja ortodoksiarkkitehtuuria. Suositeltavia hiljentymiskohteita ovat esimerkiksi Panagia Myrtidiotissa- ja Pantokratoras-luostarit sekä Agios Spyridon- ja Panagia Kassopitra -kirkot. Muun muassa niistä kerrotaan lisää luostarit ja kirkot -sivulla.

Mikäli haluat olla lomallasi aktiivinen, tarjoaa Korfu sinulle avokätisesti valinnanvaraa. Vesiurheilua – kuten vesihiihtoa, purjelautailua, sukellusta, vesiskootterointia – voit harrastaa eri puolilla saarta. Lapsiperheiden suosikkeja ovat Aqualand-vesipuisto Agios Ioanniksen kylässä sekä Aharavin Hydropolis Water Park.  Golfin ystävien riemuksi kerrottakoon, että Korfu ylpeilee Kreikan hienoimmalla 18-reikäisellä kentällä. Monipuolisen maastonsa ansiosta Korfulta löytyy myös upeita kävelyreittejä ja mahdollisuus lintujen tarkkailuun Korisioni-laguunilla. Tutustu aktiviteetteihin tarkemmin niiden omilla sivuilla.

Koska Korfu sijaitsee lähellä Pargan satamakaupunkia ja Paxoksen saarta, sekä Albanian rannikkoa, on sinulla erinomainen mahdollisuus vierailla niidenkin kauniissa maisemissa.


Kommentit

Korfu, nähtävyydet — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>