TURVAA OMAISUUTESI

[ad#ga-200×200]

Missä sitten lomailetkin, muista pitää irtaimesta omaisuudestasi hyvää huolta. Alla näkyvät todennäköisimmät tavat, jolla omaisuutesi saa jalat alleen ja kuinka voit siltä välttyä.

1. KOPIOT MATKA-ASIAKIRJOISTA: Ota jo ennen Suomesta lähtöä kopiot – ainakin yhdet – kaikista matkalle mukaan ottamistasi asiakirjoista ja korteista. Tallenna ne myös tietokoneellesi sellaiseen osoitteeseen, josta voit ne tarvittaessa noutaa (esim. Gmail, Hotmail, Yahoo). Ja muista tietysti säilyttää ne erillään alkuperäisistä. Matkan aikana pidä esimerkiksi alkuperäiset kaulapussissa tai vyölaukussa ja kopiot käsimatkatavaroissa. Hotelliin saavuttuasi laita ne tallelokeroon, joka löytynee joko huoneestasi tai vastaanotosta.

2. KUVAA ARVOESINEESI: Monet suosittavat arvoesineiden valokuvaamista ennen kuin ne lähtevät kanssasi etelän aurinkolomalle. Jos joudut pitkäkyntisen uhriksi matkalla, on esineistä helpompaa hakea korvausta.

3. ARVOESINEET HOTELLIN TALLELOKEROON: Kuten sanottu, hotellihuoneessa tai vastaanotossa lienee tallelokero, joten laita sinne myös kaikki arvoesineet, joita et tarvitse. Kysy kuitenkin, onko tallelokeron sisältö vakuutettu, sillä se ei ole itsestäänselvyys. Kalliit korut ja kellot kannattaakin yksinkertaisesti jättää Suomeen!

4. ÄLÄ JÄTÄ ARVOESINEITÄ AUTOON: Jos vuokraat lomakohteessasi auton, älä koskaan jätä sinne arvoesineitä tai tärkeitä papereita esimerkiksi museoon mennessäsi. Jos sinun on pakko jättää arvokasta omaisuutta auton sisälle, laita ne takakonttiin tai hansikaslokeroon, sillä istuimilla ja lattioilla lojuvat kamerat tai laukut voivat saada turistialueilla nopeasti kyytiä.

5. SUOJAUDU TASKUVARKAILTA: Mitä suositummalla turistialueella olet, sitä enemmän taskuvarkaita siellä on. Päteehän sama Helsingin kauppatorillakin. Sama koskee metroa, busseja, raitiovaunua ja mitä tahansa paikkaa, jossa liikkuu paljon ihmisiä. Tungoksessa on niin helppo kaivella toisten laukkuja. Reppu on lomalaiselle kätevä tapa kuljettaa karttaa, kameraa, vettä jne. mukana mutta tungoksessa takanasi seisovan on myös helppo tonkia se. Laita siis rahat, passi, ja kortit joko kaulapussiin vaatteiden alle tai edes vyölaukkuun, jolloin se on aina näkyvilläsi. Naisten käsilaukku tulisi pitää pään yli olalle vietynä ja miehet, unohtakaa suomalainen tapa kantaa lompakkoa takataskussa…

6. YKSI VAHTIKOON TAVAROITA: Niin keljulta kuin se ehkä kuulostaakin, vilkkailla rannoilla paras tapa suojella tavaroita on yksinkertaisesti se, ettei niitä jätetä hetkeksikään yksin. Eli perhelomalla toinen vanhemmista jää vahdiksi ja toinen peuhatkoon lasten kanssa meressä. Tilanne on hankalampi, jos matkustat yksin. Siinä tapauksessa ota rannalle vain aivan välttämättömin mukaasi.


Kommentit

Turvaa omaisuutesi — 1 kommentti

  1. Luottokortin kanssa kannattaa sitten olla todella huolellinen, koska sen katoamista tai varastamista ei matkavakuutus korvaa ja joku voi onnistua tekemään sillä ostoksia tietämättäsi, vaikka se kiikkuisikin lompakossasi. Luottokortin säilytyksessä, käyttötilanteissa ja jopa sen PIN-koodin osalla on omat niksinsä, joilla pidät omastasi huolta. Jokaisen kannattaakin jo ennen matkaa lukaista yksityiskohtaiset ohjeet sivulta http://luottokorttivertailu.com/luottokortin-turvallisuus/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>