AKTIVITEETIT

Hiekkaranta, KorfuKorfun lomalla sinun ei todellakaan tarvitse laiskotella toimettoman, paitsi jos se on oma valintasi. Saarella voit ottaa osaa varsin erilaisiin aktiviteetteihin, joista suuri osa löytyy pääkaupungin ulkopuolelta. Tarjolla on vesipedoille sopivia merikeskeisiä urheilulajeja ja -rientoja, golfin peluuta täysimittaisella kentällä, vaellusretkiä ja lintujen bongailua vaihtelevassa maastossa, päiväretkiä niin merellä kuin lähisaarelle Paxokselle ja satamakaupunki Pargaan. Venematkan päässä on myös Albanian rannikko.

Vesiurheilu ja vesileikit – kuten kaikki Kreikan saaret, myös upea Korfu on vesiurheilijan paratiisi. Etenkin saaren luoteisosan rannat ovat hyvin organisoituja ja voit kokeilla polkuveneilyä, vesihiihtoa, purjelautailua, kajakkimelontaa ja nauttia banaaniveneellä tai donitsilla kyydityksestä. Useat rantojen välinevuokraajat järjestävät myös kaikenikäisille suunnattuja kursseja.

Saarella sijaitsee lisäksi koko perheen riemuksi kaksi vesipuistoa, maan keskiosan Aqualand ja pohjoisrannikon Hydropolis Water Park, joihin voit paeta kuumuutta.

Korfu on myös sukeltajien suosikkikohteita Välimerellä, tarjoaahan sen uskomattoman kaunis vedenalainen maailma tutkittavaksi sekä hylkyjä, luolia että koralleja.

Aqualand-vesipuisto sijaitse Agios Ioannis -kylässä ja on etenkin lapsiperheiden suursuosikki. Puisto sijaitsee maan keskiosassa ja onkin siten helposti tavoitettavissa saaren joka kolkalta. Vuonna 1995 rakennetun upean vesipuiston 75 000 neliömetrin alueelle Universal Studioiden ja Disney-puistojen suunnittelijat ovat luoneet vilvoittavan paratiisin. Onpa päivä kuinka aurinkoinen ja helteinen tahansa, se kuluu nopeasti kokeillessa vesipuiston 36 uskomatonta liukumäkeä, 15 eriaiheista seikkailuallasta ja muita vesileikkejä. Aqualandissa sinua odottavat täydet palvelut: ilmaiset aurinkotuolit ja -varjot, suihkut ja pukukopit, kaupat ja ilmainen autoparkki. Riemukas vesipuisto on avoinna toukokuusta lokakuuhun päivittäin kello 10 – 18. Päivälippu maksaa yli 5 – 12 -vuotiailta 17 € (samoin kuin yli 65-vuotiailta), 13 – 65 -vuotiailta 25 €. Voit tutustua Aqualandiin jo ennen matkaasi sivustolla: www.aqualand-corfu.com.

Hydropolis Water Park on pohjoisrannikolla, Aharavin kylässä, sijaitseva vesipuisto, joka kuuluu Gelina Village & Resort -lomakohteeseen. Sen pinta-ala on 35 000 neliömetriä ja puiston alueelta löytyy useita vesiliukumäkiä ja altaita. Aivan pienimmille on puistolla omat miniliukumäet ja altaat. Vesileikkien ohella voit opetella sukelluksen alkeita, pelata tennistä tai jumpata. Puiston alueella on lisäksi pieni eläintarha, jossa käyskentelevät strutsit, kanit, riikinkukot ja muut pikkueläimet. Ja tietysti ulottuvillasi ovat mukavuudet, kuten suihkut ja pukukopit sekä ravintola ja kahvila. Lisätietoja Hydropolis Water Parkista löytyy sivustolta www.gelinavillage.gr.

Sukellus – Korfu on sukeltajien suuressa suosiossa, sillä sen länsirannikon tuntumassa sijaitsee Välimeren syvin paikka – yli 1 200 metriä – ja merivesi on kristallinkirkasta. Sukelluksen ystävät voivatkin tutustua vedenalaisiin koralleihin, kaloihin, alueen laivanhylkyihin ja luoliin. Huomaa, että sukelluksia järjestetään myös yöaikaan. Suosituimpia sukelluspaikkoja ovat Agios Georgios, Paleokastritsa, Liapades, Nissaki, Barbati, Kassiopi sekä Gravia- ja Othoni-saaret. Eräitä sukellukseen erikoistuneita kerhoja, jotka tarjoavat kursseja, välinevuokrausta ja ohjattuja sukellusretkiä ovat: Corfu Diving Fun Club (www.corfudivingfunclub.gr), Corfu Dive Club (www.corfudiveclub.com), Corfu Divers (www.corfu-divers.com) ja Apollo Dive Center (www.apollosub.com). Sukellusretkien hintoihin sisältyvät luonnollisesti laitteisto, mukana sukeltava ohjaaja, venekuljetus jne.

Golf – Corfu Golf Clubin kenttä on loistava tapa saada liikuntaa Korfun auringossa ja nauttia harvinaisen kauniista maisemista. Kenttä sijaitsee 15 kilometrin etäisyydellä Kerkira-kaupungista Ropan Livadissa ja sitä pidetään yleisesti Kreikan kauneimpana. Eikä suotta, sillä sen alueella on useita lampia, joki, paikallista eläimistöä ja koko kentän aluetta reunustavat puut. Se on täysimittainen kenttä, eli 18-reikäinen, jonka par on 72, ja joka kuuluu Euroopan 19 suurimman mestaruustasoisen joukkoon. Kuuluisa sveitsiläinen arkkitehti D. Harradine suunnitteli kentän eritoten sopimaan kaikentasoisille pelaajille. Golf Clubin tiloissa toimii myös kohtuuhintainen ravintola ja kirkko, ja siellä monet paikalliset järjestävät häänsä ja lastensa ristiäiset. Kenttään voit tutustua tarkemmin sivustolla: www.corfugolfclub.com.

[ad#ga-300×250]

Kävelyretket ja Korisionin lintulaguuni – Korfun vaihteleva maasto ja kauniit maisemat tekevät siitä mitä oivallisimman vaellusympäristön. Korfulla on esimerkiksi oma Corfu Trail -reitti, joka on 220 kilometrin pituinen ja kulkee saaren eteläkärjen Arkoudillaksesta aina sen pohjoisnurkan Agia Ekateriniin. Koko reitti on selkeästi merkitty keltaisilla viitoilla ja merkeillä, joissa näkyvät kirjaimet CT. Niiden välillä keltaiset maalimerkit osoittavat sinun olevan oikealla reitillä. Reitistä on jopa olemassa virallinen englanninkielinen opaskirja, jonka voit ostaa ja ladata osoitteesta www.corfutrailguide.com. Koko reitin käveleminen kestää noin 10 päivää, ja soveltuu siis vain kokeneille ja hyväkuntoisille. Suosittelemme sinua valitsemaan reitiltä jonkin pienen pätkän, joka jo tarjoaa sinulle ikimuistoisen elämyksen. Itsellesi sopivan pätkän valinnassa voit käyttää apunasi sivun www.thecorfutrail.com kuvauksia.

Korisionin laguuni tai Sininen laguuni on useiden väenpaljouteen kyllästyneiden kohteena, mutta se on myös lintujentarkkailusta kiinnostuneiden suosiossa. Saaren kaakkoisosassa, vastapäätä Messonghia, oleva usean kilometrin laguuni on hiekkadyynien merestä erottama suolavesialue, ja se on kotipaikka monille lintulajeille ja kasveille. Laguunilla voit nähdä muun muassa uljaita jalohaikaroita, vesikilpikonnia ja värikkäitä kuningaskalastajia.

Päiväretket Paxokselle, Pargaan ja Albaniaan – Korfulta järjestetään retkiä läheiselle Kreikan saarelle Paxokselle ja satamakaupunkiin Pargaan. Paxos on pikkuruinen saari, jolla asuu vain reilut 2 000 henkeä. Mytologian mukaan Poseidon loi saaren lyömällä Korfua atraimellaan, jotta hän ja vaimonsa Amphitrite saisivat olla omissa oloissaan. Saari on erikoinen kallioisen mutta samalla vehreän maisemansa vuoksi. Paxoksella voit seikkailla lukuisissa luolissa ja rikkisillä lähteillä, jonne järjestetään ohjattuja retkiä sen pääkaupungista Gaioksesta. Pieni Paxos elää turismin ohella valmistamiensa oliiviöljyn ja saippuan turvin. Matka Paxokselle kestää noin tunnin.

Parga on puolestaan pieni idyllinen amfiteatterimaisen lahdenpoukaman satamakaupunki, jossa on runsaasti pikkukauppoja, ravintoloita, kahviloita ja erityisesti kirkkoja aivan meren rannassa. Aivan kaupungin yläpuolella ovat vanhan Pargan linnoituksen rauniot, jonne pääset kipuamaan helposti hyviä katuja pitkin ja polkua pitkin, ja josta avautuu unohtumattoman kaunis näkymä niin Joonianmerelle kuin itse Kreikan mantereen suuntaan.

Albanian rannikko on vain lyhyen venematkan päässä ja Kerkiran satamasta järjestetään matkoja Saranden satamaan. Satamasta voit jatkaa matkaasi Butrintin raunioille, jotka kuuluvat UNESCOn maailmanperintöluetteloon. Paikalla on sijainnut asutusta jo neoliittisellä kaudella ja sen näkyvillä olevat rauniot ovat noin 3 000 vuotta vanhat. Roomalaisilla oli Butrintissa aikoinaan laivastotukikohta ja armeijan viljavarasto. Nähtävilläsi ovat muun muassa muinaisen kylpylän ja teatterin paikat.

 


Kommentit

Korfu, aktiviteetit — 2 kommenttia

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>