Weddings Santorini                               Kuva: Weddings Santorini

Yllä näet maailman romanttisimmat hääpuitteet, mutta kuvasta puuttuu jotakin: sinä ja sydämesi valittu! Oma ehdotukseni satuhäiden paikaksi on ilman muuta häikäisevän kaunis Santorini, joka tarjoaa häkellyttävät puitteet elämänne tärkeimmälle päivälle.

Oletko juuri laskeutunut polvesi varaan ja kosinut palavan rakkautesi kohdetta, vai onko hän juuri pujottanut onnesta vapisevaan sormesi upouutuutta kimaltelevan timanttisormuksen ikuisen rakkauden lupausten kera? Tai oletko jo päässyt kihlautumisen aiheuttaman ensihuuman ylitse ja alkanut kuumeisesti pohtia, mikä olisi sopiva paikka unelmahäitten viettämiseen? Onhan kyseessä ikuinen rakkaus ja aiot mennä naimisiin vain kerran elämässäsi, joten haluat taatusti lausua ja kuulla sen maagisen sanan ”Haluan!” sopivan romanttisissa ja silmää hivelevän kauniissa puitteissa… Santorinilla voit samalla kertaa lausua ja kuulla haluamasi rakkauden sanat ja viettää kuherruskuukautesi!

Kuvittele itse seisovasi sydämesi valitun vierellä kuvassa komeilevan huikean tulivuorenpurkauksen jälkeensä jättämän kalderan reunalla, auringon valmistautuessa sukeltamaan miljoonin ”timantein” sirotellun syvänsinisen meren syleilyyn kuin morsian sulhasensa käsivarsille, ympärillänne joukko elämän tärkeimpiä ihmisiä, jotka ovat saapuneet jakamaan onnen kanssanne. Häätilaisuuden jälkeen voitte yhdessä siirtyä istumaan Kreikan suloisen lämpimän kesäyön myötä juhlapöytään ja iloita pikkutunneille saakka valitsemienne herkullisten aterioiden ja herkkupalojen sekä juuri teitä varten taiotun iki-ihanan hääkakun parissa. Luonnollisesti musiikki ja tanssi kuuluvat nekin ohjelmistoon ja häävalssin jälkeen voitte jopa harjoitella Nikos Kazantzakiksen kirjaan pohjautuvasta Kerro minulle, Zorbas -elokuvasta maailmanmaineeseen singonneen syrtakin askeleita… vaikkei tanssi olekaan kreikkalainen perinnetanssi vaan kyseisen elokuvan tarpeita varten kehitetty yhdistelmä muita tansseja. Mutta sitähän sinun ei suinkaan tarvitse häävieraille kertoa.

Jo vuosia Santorini on eri äänestysten ja galluppien mukaan lukeutunut maailman parhaiden hääkohteiden joukkoon. Sen tarjoamia puitteita on vaikea löytää mistään muualta, eihän yhtä ällistyttävän kauniita tulivuorisaaria ole kartalla montaakaan. Myös sen sijainti on erinomainen, etenkin Euroopan osalla, lentomatka ei kestä montaakaan tuntia miltään maanosamme kolkalta. Santorinille lennetään ja seilataan kuitenkin kaukaa Euroopan ulkopuoleltakin, ja se on erityisesti Yhdysvalloista ja Aasiasta saapuvien suosima hääsaari.

Häät Santorinilla -teeman ympärille on itse asiassa rakentunut niin Santorinilla kuin monissa muissa maissa kokonainen business. Viime vuosina on perustettu monia firmoja, joiden päätyö on järjestää eri puolelta maapalloa saapuville unelmahäät, erilaisten hääpakettien muodossa. Tarvitsetkin hieman ylimääräistä ja asiantuntevaa apua hoitaaksesi esimerkiksi hääluvat kuntoon ja saadaksesi paikalle papin liittonne siunaamaa, sillä Santorinilla ei toistaiseksi toimi Las Vegasin tapaisia kirkkoja, joihin vain astellaan sisälle, kerrotaan avioliittoaikeesta ja valitaan valmiilta menulta pikaisesti se mieluinen hääpaketti, vaihdetaan omat arkivaatteet vuokrattaviin häävetimiin ja marssitaan alttarille ja sieltä parin minuutin päästä takaisin vaatehuoneelle. Ei, Santorinilla avioliiton hurmaan seilataan uskomattomalla tyylillä ja laadulla, kaikki on priimaa, paitsi jos itse haluat toisin.

Santorinilla toimii tällä hetkellä kolme virallista häärekisteröitsijää. Jo yli 20 vuotta teeman parissa työskennellyt Ioannis Kavallaries on antamissaan haastatteluissa todennut, että tällä hetkellä Santorinilla järjestetään unelmahäitä jo noin 1 000 kertaa vuodessa. Ja saaren maineen ja näkymien tullessa tunnetummiksi, halukkaita pareja on vuosi vuodelta enemmän.

Häätoimistojen valikoimissa on häätilaisuus siviilivihkimisellä, ortodoksisessa kirkossa tai katolisessa kirkossa.  Santorini noin 400 kirkosta tosin vain osa suostuu ulkomaalaisten ja eri kristillistä uskoa tunnustavien vihkimisseremonioihin. Useimmiten toisen liitonsolmijoista on kuuluttava Kreikan ortodoksiseen kirkkoon. Suosituin vaihtoehto onkin siis siviilivihkiminen, jonka paikan ja muut puitteet voi itse valita: viehättävällä hotellilla, kalderan jyrkällä reunalla tai vaikka rannalla auringonlaskun aikaan. Ja jos saavut Santorinille vain tulevan siippasi seurassa, saat halutessasi paikalle välttämättömät kaksi todistajaa. Valokuvaaja järjestetään toimistojen puolesta aina paikalle, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia, riittää, että ilmaannut itse paikalle.

Monen mieleen on varmasti jo tähän mennessä noussut huoli siitä, kuinka syvälle taskuun käsi pitäisi kaivaa, jos häät ja kuherruskuukausi Santorinilla houkuttelevat. Itse asiassa, ei läheskään niin paljoa kuin itse häätoimistojen paketteja virtuaalisesti availlessani pelkäsin, sillä esimerkiksi kansainvälinen Weddings Santorini tarjoaa neljä erilaista peruspakettia, joiden hintahaitari on 1 480 – 4 080 euroa. Hinta riippuu siitä, kuinka kattavan paketin haluat, sillä kallein vaihtoehto sisältää jopa morsiamen ja sulhasen kampaamiset, manikyyrit, kynttilänvalossa nautittavan hääillallisen (kahdelle), hääkakun ja samppanjapullon. Divine Weddings Santorini voi järjestää koko seurueellesi myös haluamasi illallistarjoilun itse vihkimisen jälkeen, valittavina pitopaikkoina ovat esimerkiksi herttainen taverna pikkukylässä, idyllinen ravintola kalderan laidalla, viinitilan alueella toimiva juhlasali, yksityinen rantabaari jne. Ihan paikallisia santorinilaisia, hääpalveluita tarjoavia toimistoja edustavat puolestaan Firassa majaansa pitävä The Diamond Rock, jonka vaatimattomin paketti on hinnoiteltu 1 300 euron arvoiseksi, ja Santorini Weddings by Nikolas Sirigos, jonka avustuksella voi järjestää kauniit häät noin 1 200 eurolla. Pelkän paperisodan, todistajien, tilaisuuden järjestämisen ja vihkitodistuksen kanssa avustamisesta jälkimmäinen veloittaa 600 euron verran.  Ja jos haluat saapua eteesi levitetylle punaiselle matolle aasin tai hevosen selässä, kaiken muun luksuksen lisäksi, voit valita kattavan paketin 3 300 eurolla. Ja jollei pikkurahasta ole pulaa, voit luonnollisesti valita 20 hengen häävastaanoton illallisella sisältävän paketin reilulla 5 000 eurolla.

Kuten huomaat, jossain mielen perukoilla siintävä matka kuvankauniille Santorinin saarelle, vihkiseremonia ja kuherruskuukausi on tänään erityisen helppo yhdistää. Jos siis olet tullut kosineeksi, saanut sormeesi kihlasormuksen tai haluat uusia jo omaamallesi uskolliselle rinnallakulkijalle ikuista rakkauttasi vannovan valan romanttisissa puitteissa, on Santorini siihen mitä sopivin kohde.  Santorinilla kuumottaa päivittäin muukin kuin vain taivaalla takuuvarmana porottava aurinko: ikuinen rakkaus!


Kommentit

Unelmahäät Santorinilla — 1 kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>