MUSEOT

Vaikka Korfulla ei sijaitsekaan montaa museota, joissa esiteltäisiin saaren omaa vaiherikasta historiaa, löytyy siltä kuitenkin muita näkemisen arvoisia kokoelmia. Eräät niistä – kuten numismaattinen museo ja aasialaisen taiteen museo – ovat myös ainutlaatuisia koko Kreikan alueella.

[ad#ga-250×250]

Arkeologinen museo on upea rakennus Kerkiran keskustan tuntumassa. Museon suojissa säilytetään esimerkiksi Artemiksen temppelistä löydettyjä patsaita ja ainutlaatuista päätykolmiota – vanhin Kreikasta löydetty temppelin päätykolmio – noin vuodelta 580 eaa. Voit tutustua myös kolikkoihin, vaikuttaviin pronssipatsaisiin, sekä muinaisiin lääkäreiden instrumentteihin ja luisiin taloustavaroihin.

Aasialaisen taiteen museo on ainoa laatuaan Kreikassa. Se on 11 000 esineen kokoelma, joka on yksityisten lahjoittama. Kuten nimi kertoo, tässä museossa voit ihmetellä ja ihastella Kauko-Idän – Kiina, Japani, Korea, Indokiina, Tiibet, Nepali ja Pakistan – pronssisia rituaaliuurnia ajalta 1200 eaa. tai epäjumalan patsaita. Nähtävillä on lisäksi aseita, Samurain asusteita, teatterinaamioita sekä Pakistanista peräisin olevia veistoksia, joissa näkyy selvästi Aleksanteri Suuren perintö. (Aleksanteri Suuren valtakuntahan ulottui myös nykyiseen Pakistaniin.)

Paleokastritsan luostarin museo, sijaitsee 25 kilometrin etäisyydellä Kerkiran kaupungista. Sen tiloissa on näytillä mielenkiintoinen kokoelma upeita ikoneita, pyhiä esineitä ja kirjoja aina Bysantin ajalta. Eräs museon vetonauloista on ”mammutin” luuranko.

Kansantaiteen museo perustettiin 1980-luvulla Sinarades-kylään. Kaksikerroksinen perinteinen rakennus tarjoaa sinulle pikaisen matkan saarelaisten arkeen viime vuosisadalla. Sen olohuoneessa, keittiössä ja makuuhuoneessa voit ihastella paikallisia kansallispukuja ja muita asusteita, huonekaluja, musiikkisoittimia, talousesineitä ja maataloustyökaluja. Eräs nurkkaus on omistettu lasten leluille, vaatteille ja huonekaluille.

Simpukkamuseoksi kutsuttu merimuseo sijaitsee Benitses-kylässä. Se on sukeltajan ja keräilijän Napoleonta Sagian yksityinen kokoelma meren ihmeistä. Pääosaa museossa näyttelevät korallit, simpukat ja sienet mutta siellä voit kauhistella myös hain leukaperiä ja ihmetellä merestä löytyneitä fossiileja.

Numismaattinen museo löytyy Ionian Bank -pankin tiloista pääkaupungissa. Myös tämä museo on ainoa laatuaan Kreikassa, ja se luokitellaan maailman parhaiden ”rahamuseoiden” joukkoon.  Näytteillä on suuri kokoelma harvinaisia seteleitä, musteita, maketteja, valokuvia jne. Sinulla on myös ainutlaatuinen tilaisuus nähdä kuinka seteli valmistetaan ja tuhotaan; suunnittelu, paperin valmistus, vesileiman painatus ja tuhoaminen.

Kapodistria-museo sijaitsee Evripouloin kylässä, Koukouritsassa. Rakennus on Kreikan ensimmäisen kuvernöörin Ioannis Kapodistriaksen – vallassa vuodesta 1827 hänen murhaansa 1831 saakka – kesäasunto, jonka tämän perhe myöhemmin lahjoitti Kreikan valtiolle museoksi. Museo esittelee kuvernöörin henkilökohtaista esineistöä ja alkuperäisiä huonekaluja.


Kommentit

Korfu, museot — Ei kommentteja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>