Hellenic Cosmos

Huippumoderni Hellenic Cosmos on kulttuurikeskus ja museo, joka vastaa hieman Tikkurilan Heurekaa. Siksi se sopii erityisesti perhekohteeksi, jossa myös pienille tarjoutuu mahdollisuus oppia, keksiä ja puuhata. Vuonna 1998 entiselle teollisuusalueelle avattu Hellenic Cosmos on kulttuurin, historian ja arkkitehtuurin kohtauspaikka, jossa järjestetään pysyviä ja vaihtuvia näyttelyitä, virtuaalikierroksia, opetusohjelmia, konferensseja, teatteriesityksiä ja taidenäyttelyitä.

Samassa yhteydessä toimii Tholos, joka on 132 katsojan planetaarioita muistuttava ikonisen todellisuuden esityspaikka. Kesän 2014 esityksiin lukeutuvat mm. Ilmojen valloitus, Muinaisen Olympian kierros ja Darwin: luonnon ihmeet. Tholoksen lisäksi kannattaa käydä 3 x 3 x 3 metriä suuressa Kivotossa, eli Arkissa, jonka jokainen seinä on esityksen pinta-alaa. Jokainen sinne menijä katselee esitystä 3D-lassien kautta ja tuntee olevansa tapahtumien keskipisteessä. Theatron puolestaan on helleenisen maailman oma teatteri, jossa pääset nauttimaan mielenkiintoisista esityksistä.

Hellenic Cosmos ja sen mahtava kokemuspäivä saa varmasti vieraan kuin vieraan janoiseksi ja nälkäiseksi, jolloin askeleet kannattaa suunnata sen omaan Internet-kahvilaan.

Hellenic Cosmos sijaitsee osoitteessa Pireos 254, ja lähin metroasema on Kallithea (linjalla 1). Lippuja on erihintaisia, riippuen monestako hengestä on kyse, ja mitä he aikovat museossa puuhata. Mainittakoon, että kokopäivälippu maksaa aikuisilta 15 €, lapsilta 12 € ja oikeuttaa näyttelyvierailuun, Tholoksen esitykseen ja Kivoton esitykseen. Keskuksen aukioloajat vaihtelevat talven ja kesän osalta, kesällä ovet ovat avoinna tiistaista perjantaihin ja sunnuntaina kello 10 – 15, talvella maanantaista torstaihin kello 9 – 13.30, perjantaina 9 – 20, lauantaina 11 – 16 ja sunnuntaina 10 – 18. Huomaa, että Tholos on suljettu maanantaisin ja lauantaisin.


Kommentit

Ateena, Hellenic Cosmos — 1 kommentti

  1. Hellenic Cosmos yllätti kivasti monipuolisella ja kekseliäällä tarjonnallaan. Oli todella erikoista ”kävellä” ikivanhan Agoran alueella ja katsella sitä sellaisena kuin se loistonsa päivinä oli. 3D-esityksessä pääsi sukeltamaan muinaiseen maailmaan, vaikka pää tuntuikin menevän sekaisin, kun seinätkin olivat moniulotteiset. Paikan päälle pääsee kätevimmin muuten metrolla, ja lähin asema on Kallithea. Jos majoitut ihan keskustassa, voit hypätä myös Omonialta lähteviin buuseihin 049 tai 914.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>