KOSILLE SAAPUMINEN JA SIELLÄ LIIKKUMINEN

Kos on suomalaistenkin matkanjärjestäjien listalla, ja esimerkiksi Apollomatkat  ja Aurinkomatkat tarjoavat valmiita pakettimatkoja tälle suositulle lomasaarelle. Jos kuitenkin tahdot itse varata ja räätälöidä matkasi, pääset saarelle seuraavasti:

LENTÄEN:

  • Kosin kansainväliselle lentoasemalle, Hippokrateelle, lentää Helsingistä Oslon ja Tukholman kautta Norwegian Air, tai Air Berlin Berliinin kautta, jolloin lennon yhteishinnaksi tulee vähintään 400 € ja matka-ajaksi kertyy jopa 10 tuntia.
  • Muussa tapauksessa voit ostaa suorat lennot Ateenaan, joita tarjoavat ainakin Blue1/ SAS ja Norwegian, joiden menopaluun voit saada alle jopa 300 €:lla. Ateenasta käsin sinua palvelee Kosille Aegean Airlines (en.aegeanair.com), ja Olympic Air, lentoajan ollessa 50 minuuttia. Edullisimman menopaluuhinnan veroineen – vähintään 120 € – tarjoaa Aegean Airlines.
  • Hippokrateen lentoasema sijaitsee Antimahian läheisyydessä, noin 30 kilometrin etäisyydellä pääkaupungista Kosista. Pääkaupunkiin on mahdollista päästä joko bussilla (KTEL) tai taksilla. Paikallisbussilla Kosiin pääsee hintaan 3,20 € ja yhteyksiä on useita, sunnuntaisin kuitenkin vain neljä. Lentoasemalta on bussiyhteys myös Kefalokseen ja Kardamenaan. Katso tarkat aikataulut sivulta KTEL-lentokenttäkuljetukset.

 

LAIVALLA:

Ateenasta voit seilata Piraeuksen satamasta lähtevillä päivittäisillä autolautoilla Kosille. Blue Star Ferriesin siniset laivat kyydittävät sinut joko Santorinin, Patmoksen ja Leroksen tai Kalymnoksen kautta Kosin satamaan edullisimmillaan 51 €/ suunta, ja ostaessasi menopaluulipun saat kokonaishinnasta 20 % alennusta. Matka kestää reitistä ja pysähdyksistä riippuen 9 h 40 min ja 12 tunnin välillä.

 

KOSILLA LIIKKUMINEN:

[ad#ga-250×250]

Vaikka Kos on kreikkalaiseksi saareksi suhteellisen suuri, on paikallisella KTEL-bussilla helppoa ja edullista liikkua alueelta toiselle. Linja-autoasema sijaitsee Kosin keskustassa, Kleopatra-kadulla. Saarta palvelevat yhteydet ja reittien hinnat löytyvät sivulta Kosin paikallisbussit. Pääkaupungin Kosin sisällä sinua palvelee sininen turistijuna, joka tekee 15 minuuttia kestävää kierrosta kaupungilla joka tunti, sekä 20 minuutin kierrosta ajava vihreä juna. Lisätietoja kaupungin bussireiteistä aikatauluineen löytyy sivulta pääkaupungin sisäinen liikenne.

Jos olet lapsiperheellinen, tai haluat liikkua saarella laajemmin oman aikataulusi mukaan, kannattaa vuokrata käyttöön auto. Pikkuauton saat allesi sesonkiaikaan edullisimmillaan hintaan 32 €/ vuorokausi.

Yksin tai kaksin matkaaville myös mopon tai polkupyörän vuokraus on mahdollista ja vuokraamoja löytyy suurimmista kaupungeista ja kylistä. Koska Kosin korkeuserot eivät tyypillisimmillään ole järin suuret, voivat aurinkoa pelkäämättömät valita kulkuvälineekseen ympäristöystävällisen polkupyörän. Mopon vuokraus maksaa tyypillisesti noin 16 €/ vuorokausi, mönkijän noin 40 € ja polkupyörän 6,4 €.

Liikennevälineiden vuokrauksen voit halutessasi suorittaa halutessasi jo ennakkoon Kosin turistioppaan englanninkielisiltä sivuilta, josta oikealla oleva alkuvalikko johtaa sinut tarkempiin hakukriteereihin. Useissa tapauksissa voit pyytää vuokraamasi menopelin toimitusta suoraan hotellillesi ja sen noutoa vuokra-ajan umpeuduttua samoin hotelliltasi, tai muusta haluamastasi kohteesta.


Kommentit

Kos, liikkuminen — 1 kommentti

  1. Joo, laivalla pääsee Kosille edulliseen mutta siellä satamassa odottaa aikamoinen pakolaisvilinä ja sekasotku. Nyt pari päivää sitten paikalle purjehti Kreikan valtion vuokraama laiva, jolla on tarkoitus kuulema majoittaa edes osa saarelle lainehtineista pakolaisista. Mutta mitäs sitten, kun tuo laiva täyttyy, tuodaanko tilalle toinen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>