LIIKENNE JA LIIKKUMINEN

Kreikan liikennekulttuuri on yhtä omalaatuinen ja pohjoismaisesta eroava kuin kauniin etelänmaan historiakin. Vaikka Kreikassa periaatteessa pätevät samat liikennesäännöt kuin Suomessakin, kokevat monet suurimman kulttuurishokin juuri tien päällä. Ei olekaan mikään sattuma, että Kreikassa tapahtuu Euroopan Komission raportin mukaan neljänneksi eniten liikennekuolemia Euroopassa. Jotta voit ymmärtää maan erikoistapoja ja liikkua teillä suhteellisen turvallisesti, on sinun ensin syytä suorittaa Kreikan liikennekulttuurin lyhyt oppimäärä. Voit suorittaa laatimani ”kurssin” sen omalla sivulla.

Jollet itse istu auton rattiin tai mopon tai skootterin ohjaimiin, voit turvautua maan julkiseen ja yksityiseen liikenteeseen. Ateenassa ja Thessalonikissa voit liikkua uudehkoilla metroverkostoilla, joihin rakennetaan edelleen uusia linjoja. Junaliikenne ei ole maan valtteja, mutta pääset mannermaan alueella senkin avustuksella useisiin kohteisiin. Linja-autolla on sen sijaan erityisen helppoa liikkua kaupungeissa, eri kaupunkien välillä sekä turistialueilla, ja linjat palvelevat myös pieniä kyliä ympäri maan. Saarihyppelyyn sinulla on valittavanasi joko lento- tai laivayhteydet. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että Kreikan julkinen liikenne täyttää eurooppalaiset vaatimukset ja on hinnaltaan varsin edullinen liikkumistapa. Lisätietoja eri liikkumistavoista voit lukea niiden omilta sivuilta.

 

 


Kommentit

Liikenne — 2 kommenttia

  1. Onkohan Kreikassakin kesällä ja talvella junilla ja busseilla eri aikataulut, kuten kotimaassa? Ainakin maalaisjärjen mukaan niin on asia, mutta osaako kukaan asiaa tarkemmin tunteva vahvistaa päätelmääni? Olen itse menossa Kreetalle jo huhtikuun puolessavälissä, jolloin ei kait vielä ole sesonkiaika alkanut ja vuoroja on harvemmassa. Autonkin voisin tietysti vuokrata, jos ei liikkuminen muuten onnistu helpolla.

  2. Kyllä ainakin lomakohteissa usein on kesäaikaan eri aikataulu, koska silloin turisteja on liikkeellä enemmän ja kait ne paikallisetkin reissaavat silloin ahkerammin. Vuoroja on tiheämmässä. Kannattaa siis kiinnittää huomiota esimerkiksi netistä löytämänsä aikataulun voimassaoloaikoihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>