EtusivuUncategorizedSÄRKÄNNIEMEN DELFIINIT ATEENAAN AURINGOSSA

Kommentit

SÄRKÄNNIEMEN DELFIINIT ATEENAAN AURINGOSSA — 11 kommenttia

 1. Aivan huippu artikkeli! Olen kirjoittajan kanssa ihan samoilla linjoilla joka kohdan suhteen. Itse järkytyin eutanasiaan liittyvistä kommenteista, eihän nuo delfiinimme olleet edes sairaita…pitäisiköhän samojen ideoitsijiden mielestä eläkkeelle jäävät ihmisetkin sitten vaikka lopettaa inhimillisyyden nimissä, voihan heille tulla hhenkisiä vaikeuksia päviärytmissään tapahtuvan muutoksen vuoksi! Salassa siirtäminen oli sekin aivan naurettavaa, kuka nyt olisi uhaksi noin raskaalle ”lähetykselle”, tuskin edes kiivaimmat eläinsuojelun puolestapuhujat, vaikka joskus muinoin kettutarhoista niiden pikkuhäkeissä asuneita kettuja vapauttivatkin.

 2. Hyvät ihmiset!
  Hankkikaa tietoa!
  Avatkaa sydämenne!
  Nämä eläimet eivät ole teidän huvitustanne varten!

  Oikea tapa SN ltä olisi ollut hoitaa Veera, Delfi, Leevi ja Eevertti Tampereella 2-5 vuotta luonnonvesiturva- alueen valmistumiseen saakka. SN on vastuussa näiden delfiinien elämästä loppuun saakka. SN tahkosi miljoonia kolmenkymmenen vuoden aikana näiden eläinten vankeudesta.
  Kukaan ei ole missään vaiheessa ollut palauttamassa näitä delfiinejä vapaaksi eli hylättyinä mereen. Vaan turva- alueelle, jossa delfiinit saisivat kaiken hoivan, hoidon ja tuen. Leevi ja Eevertti ovat syntyneet vankeudessa ja eivät todennäköisesti tulisi koskaan pärjäämään yksin meressä. Lisäksi niillä on verisairaus, joka vaatiin lääkityksen antamisen kahdesti päivässä ja veren valuttamista kerran viikossa.
  Vankeus betonialtaissa on täynnä epäkohtia, tässä delfinaariotoiminnassa ei ole mitään hyvää.

 3. Hyvät Kreikan matkailijat. Liittykää ryhmään Särkänniemi boikottiin!.

  Attica Zoo on delfiineille helvetti ja kuolemanselli. Se on pahin vankila, minkä ihmiskunta on eläimille rakentanut. Älkää tukeko epäinhimillistä, epäeettistä ja moraalitonta toimintaa. Särkänniemi dumppasi delfiinit Kreikan kaatopaikalle, ilman mitään armoa. Delfiinit ovat villieläimiä, joiden koti on meressä. Delfiinien paikka ei ole vankeudessa, orjuutettuina, nöyryytettyinä, alistettuina.
  Kreikassa oli viittä vaille delfinaariokielto, mutta Särkänniemi romahdutti toiveet delfiinien vapaudesta. Ja samalla monien muiden vankeudessa kituvien delfiinien ja valaiden pelastuksesta.
  SN llä on 100 miljoonan euron uudistussuunnitelmat lähivuosille. Mutta delfiineihin SN llä ei ollut varaa panostaa 4-10 miljoona euroa, niiden odottaessa luonnonvesiturvapaikkaa, joita on valmistumassa 2-5 vuoden sisään. SN repi rahaa näiden älykkäiden, ainutkertaisten sielujen selkänahasta yli 30 vuoden ajan. Ja dumppasi ne, salaten kaiken, Attica Zoohon. Delfiiniasiantuntija Ric O’Barry kertoo, että Attican helvetti on arvosanalla 1. (Arvosteluasteikolla1-5, 5 ollessa paras).

  http://www.radioaalto.fi/#!/muu/Ric%20O%27Barry

 4. Geneettisesti täysin villieläimet eivät voi vankeudessa koskaan hyvin.
  Ole kiltti, älä kannata näiden viattomien älykkäiden yksilöiden orjuutta.

  Jokainen, jota kiinnostavat delfiinit ja niiden aito hyvinvointi, käykää tutustumassa materiaaliin julkisella seinälläni. Kiitos.

 5. Jutussa unohdetaan kertoa, että Attikan eläintarhan delfinaario on laiton ja odottaa Ateenan vetoomustuomioistuimen purkupäätöksen (v. 2013) toimeenpanoa. Lisäksi Kreikan eläinsuojelulaki (4039/2012) yksiselitteisesti kieltää delfinaarionäytökset. Eli valitettavasti ei ole kyse Suomen ja Kreikan ”sinivalkoisesta yhteistyöstä”, vaan suomalaisen julkisomisteisen yrityksen yhteistyöstä Kreikan lakia rikkovan eläintarhayrittäjän kanssa ja siten häikäilemättömästä yrityksestä mitätöidä eläinsuojelulaki maassa, jossa lain täytäntöönpanossa ja valvonnassa oli tunnetusti ongelmia jo ennen tätä surullista episodia.

 6. Tämä teksti oli aikamoista glorifiointia eläinten vangitsemisesta ja luonnottomissa oloissa pitämisestä sekä ainoastaan ihmiseläimen itsekkäästä viihdyttämisestä. Delfiinit eivät ole myöskään päättäneet yhtään mitään vaan kulkevat avuttomina kuin tavarapaketit sinne minne ihmiseläin on heidät päättänyt heittää ja tekevät temppuja tyhmille ihmisille, koska heillä ei muuta vaihtoehtoa siitäkään asiasta ole.

 7. Jutussa lukee ”Uutta, innostavaa ohjelmaakin on delfiineille pian luvassa…” normaalisti delfiinit uivat syvemmällä pinnan alla auringolta suojassa, meressä on myös delfiineille paljon virikkeitä kuten muita mereneläviä, kasvustoa ym.
  Attican altaat ovat niin matalia että ensinnäkään delfiinit eivät pääse valolta suojaan ja toiseksi ruokinta, ”koulutus” sekä nämä delfiinejä ”innostavat ohjelmat” ovat delfiineille ainoita virikkeitä tuossa tylsässä matalassa betonialtaassa joten tämän vuoksi vaikuttavat onnellisilta kun vihdoin jotain tapahtuu.

  Toivon ettei kukaan tukisi moista julmuutta näitä älykkäitä olentoja kohtaan. Ihmisen ahneudella ei ole mitään rajaa.

 8. Tunteita asian suhteen on monenlaisia, enkä suinkaan ole yhdenkään eläinlajin vangitsemisen kannalla enkä eläintarhojen tai sirkusten kannattaja, itse en niissä ole vuosikausiin käynyt edes lasteni pyynnöstä. Ihmettelenkin, mistä sellaisen käsityksen olette saaneet. Perustin kirjoitukseni vain ja ainoastaan julkisuuden kohuun ja siellä olleeseen perustietoon, eli siihen Särkänniemen päätökseen, että delfinaario suljetaan, että Attikan olot ovat niille eräiden tahojen mukaan täysin turvattomat ja salamyhkäiseen operaatioon yön pimeinä tunteina. Turva-aluettahan kyseinen yritys ei missään vaiheessa kait ollut halukas edes vakavasti harkitsemaan, edes taottuaan miljoonia delfiineillä, eli erityisen älykkäiden delfiinien koti olisi edelleen voinut olla Särkänniemen allas tai sitten jonkin muun maan allas, kummatkin kuitenkin betonirakennelmia, valitettavasti luonnollista meripuistoa ei ole tarjoalla. Kovin pitkälle niitä taas ei olisi taloudellisista syistä lähdetty kuljettamaan.

  Mereen kyseisiä delfiineitä ei varmaankaan niiden iän vuoksi voi enää palauttaa, joten kyseeseen tuli vain ihmisen valvomat tilat. Kuten tiedät Tarja, taloudelliset edut ovat aina etenkin yksityisten yrittäjien motivoijina, valitettavasti sekin on tosiasia ja pätee tähänkin tapaukseen. Delfiinien hyvinvointi, terveys jne. on ilman muuta kyettävä takaamaan, ja ilmeisesti Attikassa oltiin tilanteeseen varauduttu. Samaa väittää päätökseen vahvasti vaikuttanut, tai sanellut, European Association of Zoos and Aquaria (Eaza). Ainakin mukana olevien hoitajien lausuntojen perusteella kaikki toimii eivätkä delfiinit ole antaneet merkkejä stressistä, eikä tappeluita ole esiintynyt. Delfiinit ovat luonnostaan aktiivisia, joten jos on valittava sirkustemppujen ja mahdollisimman luonnollisten temppujen välillä, olen ilman muuta mahdollisen luonnollisten puolella… valitettavasti yksityinen sijoituspaikka ei tässäkään tilanteessa unohda taloudellista etuaan, joten jotain hyötyä se delfiineistä haluaa ammentaa. Itse olisin kaikkein mieluimmin nähnyt delfiinit täysin luonnollisessa ympäristössä, mutta se ei ymmärtääkseni missään vaiheessa ollut tapetilla tai mahdollista, kompromissiin oli päästävä: eutanasia, siirto, muu… ”Ihmisen ahneudella ei ole mitään rajaa” -lause ja Mirkka saa tukeni, elämme valitettavan materialistisessa maailmassa. On mahdollista ja toivottavaa, että Attika jossain vaiheessa saanee uuden, syvemmän altaan. Attika vai Särkänniemi? Kahdesta ”pahasta” oli valittava.

 9. Mitäpä sontaa sitä ihminen ei suoltaisi, että asiakkaiden silmät pysyisivät suljettuina siltä tosiasialta, että nämä eläimet ovat pelkkiä vankeudessa eläviä orjia ilman toivetta vapaudesta.

 10. Kiitos Sini vastauksesta ja oman kantasi selventämisestä! Itse toivon edelleen, että Särkänniemi kantaisi sen ”moraalisen ja eettisen vastuun, joka jatkuu näiden delfiinien elämän loppuun”, kuten he mainostivat vuosi sitten. Vangituilla delfiineillä on taottu rahaa 32 vuotta, ja vähintä mitä Särkänniemi voi tehdä on osallistua aktiivisesti merellisen turvakodin rahoittamiseen ja pikaiseen rakentamiseen, vaikka se laiha lohtu onkin näille onnettomille yksilöille.

  Ja kun nyt Kreikan-matkailusta puhutaan, ennen kaikkea toivon, että yksikään suomalainen turisti ei osallistuisi Kreikan lain vastaiseen ja kreikkalaista kulttuuria halveksuvaan toimintaan ostamalla lipun Attikan eläintarhaan. Delfiinien kulttuurisesta asemasta Kreikassa voi lukea esim. täältä: http://khelidon.fi/2016/07/06/delfiineista-ja-ihmisista/

 11. Venäläiset eläintieteilijät ovat havainneet, että delfiinit voivat puhua toisilleen ihmisten tavoin. Tieteilijöiden mukaan lisätutkimukset voisivat jopa poistaa ihimisten ja delfiinien välisen kielimuurin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>