OSTOKSET

kreikka-vientituotteita-vihanneksiaKaikista Santorinin kaupungeista ja kylistä löytyy kauppoja, joista on saatavilla niin paikallisia tuotteita kuin muita turistien suosimia tavaroita, kuten saviesineitä ja muita matkamuistoja, vaatteita, koruja, tuoksuja jne. Pääkaupungista Firasta kauppoja löytyy eniten ja ne ovat jakautuneet suhteellisen tasaisesti eri puolille aluetta. Oiassa sen sijaan suurin osa kaupoista ja muista palveluista on keskittynyt pääkadun varrelle.

Suosittelemme sinua tutustumaan etenkin Santorinin omiin erikoisuuksiin, jotka soveltuvat myös oiviksi tuliaisiksi. Seuraavassa on mainittu muutama saaren ainutlaatuinen tuote, joita sinun kannattaa hankkia kotiin viemisiksi.

Viinit. Kuten sivustoltamme huomaat, eräät Santorinin viinit ovat aivan omaa luokkaansa. Osta esimerkiksi Assyrtikoa, Nykteriä tai makeaa Vinsantoa tuntemallesi viinien ystävälle tai omiin illanistujaisiisi.

Fava. Favaa eli keltaista hernettä on saarella viljelty jo muinaisista ajoista, ja sen arvostetuin lajike löytyy juuri Santorinilta. Paikalliset ravintolat tarjoavat korkeaproteiinista favaa, joten siihen kannattaa tutustua jo paikan päällä. Fava on erinomainen tuote kasvissyöjille juuri korkean proteiinipitoisuutensa vuoksi, ja siitä saat helpolla sekä ouzon oheista että pääruokaa.

Vinsanto-suklaakonvehdit. Argyros Wineryn valmistama suklaa on täytetty saaren omalla, makealla Vinsanto-viinillä ja tuloksena on makunautinto, joka saa suklaanystävät erityisen iloisiksi.

Tomaattituotteet. Saarella kasvaa aivan oma, erikoisen aromikas kirsikkatomaattilajike, Santorini. Sen siemenet toi saarelle mukanaan eräs munkki vuonna 1818, ja lajikkeen juuret ulottuvat luultavasti Egyptiin. Tomaatista valmistetaan pyreettä kauniisiin lasipurkkeihin, ja jo lusikallinen riittää antamaan ruokiisi Välimeren makua. ”Anydro” ja ”Santos” on palkittu kansainvälisesti. Lisäksi tomaateista valmistetaan sokerin kera keitettyjä kokonaisia tomaatteja, jonka tuloksena syntyy perinteinen ”glyko tou koutaliou”.

Käsityöt ja nahkatuotteet. Santorinilla valmistetaan myös jonkin verran matkamuistoja, erilaisia nahkatuotteita ja muita perinteisiä käsitöitä, kuten koruja.